SZAKMAI HÍREK

A Hagyományok Háza aktuális tanfolyamai

2011. szeptember 07., 22:51 | MMK |

Magyar népdal-mesterkurzust, népi játszóházi foglalkozásvezetői és oktatói tanfolyamot indít az ősz folyamán a Hagyományok Háza.


Magyar népdal-mesterkurzus

Hiteles népdaléneklés haladóknak

A Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének újonnan akkreditált 60 órás képzése énekes zenei anyanyelvünk kifejezésmódjaira, annak táji változataira és stiláris jellemzőire; valamint az éneklésnek a hagyományos közösségben, illetve az egyén életében betöltött szerepére helyezi a hangsúlyt. Képzésünkben ezért kiemelt helyet biztosítunk az olyan témáknak is, mint az előadói technikák művelődéstörténeti összefüggései, mint az éneklés elhelyezése az identitásformálás, illetve mentalitás alakulásának folyamataiban, mint a népdal előadóművészeti kategóriaként történő értelmezése, vagy mint a magyar népdal széleskörű (nemzetközi folklorisztikai, illetve a más műfajok irányában fennálló) kapcsolatrendszerének ismertetése.
 
Erre a tanfolyamunkra előzetes jelentkezést fogadunk el, a tényleges részvételnek előfeltétele a felvételi meghallgatás sikeres teljesítése. Ennek időpontját, illetve a képzés részvételi díját a jelentkezések függvényében határozzuk meg. A tanfolyam indításának időpontját, valamint az alkalmak gyakoriságát szintén a hallgatók igényeihez alakítjuk. Várható kezdés: 2011 ősze, jelentkezési határidő: 2011. szeptember 19.

Részletes tudnivalók: http://www.hagyomanyokhaza.hu/main/oktatas/nepzene/mesterkurzus/


Népi játszóházi foglalkozásvezetői tanfolyam

a Népi játék és kismesterségek oktatója tanfolyam 1. modulja) /p> 

Pedagógusok számára akkreditált, alapítási és indítási engedélyszám : OKM-4/158/2009

Időtartama: 2 félév + 1 hét bentlakásos, vidéki, nyári intenzív tábor. A foglalkozásokat hét közben, munkaidő után tartjuk, hetente egyszer.

Részletes tudnivalók:
http://www.hagyomanyokhaza.hu/main/oktatas/kezmuvesseg/nepijatek/jatszo/


Oktatói ismeretek

a Népi játék és kismesterségek oktatója tanfolyam 2/2. modulja 

Feltétele: Népi játszóházi foglalkozásvezetői tanfolyam (a Népi játék és kismesterségek oktatója tanfolyam 1. modulja) sikeres elvégzése.

Művészettörténet, a kiválasztott szakma néprajza és tanításának módszertana. Pedagógia, pszichológia a nem pedagógus végzettségűek részére.

Időtartama: 4 félév + 2 nyári tábor. A foglalkozásokat hét közben, munkaidő után tartjuk, hetente egyszer. A tanfolyamok szeptember végén - október elején indulnak.

Részletes tudnivalók: http://www.hagyomanyokhaza.hu/oldal/10052/

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk