HÍREK

Évet zárt a honismereti egyesület

2015. december 30., 18:40 | MMK | Gonda Emma

A Fejér Megyei Honismereti Egyesület december 29-én tartotta évzáró rendezvényét a Mesterségek Házában, az egyesület vendéglátója a Játszótárs Játékkészítő Műhely volt.

A csípős hideg ellenére szép számmal érkeztek meg vendégeink. A Honismereti Egyesület minden évben a karácsonyt követő napokban tartja hagyományos évzáró rendezvényét. Idén különleges kirándulást szerveztek. A fehérváriak most "itthon" maradtak, várva a megye több településéről érkező tagokat.


A Mesterségek Házában először a városrész kialakulásáról, a történelmi korszakokban betöltött szerepéről hallottunk érdekes előadást Kálmán Katalintól, az egyesület elnökétől. Megismertetett bennünket a történelmi emlékekkel, hagyományokkal, a terület Székesfehérvár múltjában betöltött szerepével.

A délelőtt másik előadója a Játszótárs Játékkészítő Műhely vezetője, Sevella Zsuzsanna beszámolójában kiemelte a műhely tanórán kívüli oktatást segítő programjait, különös tekintettel a történelmi - honismereti - néprajzi programokra, vetélkedőkre. A résztvevők megismerhették azokat a kiadványokat, melyeket a műhely vezetője ezekhez a programokhoz dolgozott ki.

Az "elméleti" bevezető után következett az alkotás ideje. Zsuzsa vezetésével különféle technikákat próbálhattak ki a vállalkozó kedvűek. A jelenlévők vidám hangulatban, alkotással búcsúztatták a 2015-ös esztendőt.

A délelőtt befejezéseként az egyesület tagjai és vendéglátóik közösen megtekintették a városrész egyedülálló építészeti, művészeti emlékét, a Rác utcai szerb ortodox templomot.Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk