HÍREK

Játékkészítők a néptánc minősítőn

2014. április 23., 23:04 | MMK |

Április 13-án, vasárnap a Játékkészítő Műhely vidám, tavaszi kézműves programot kínált a "Húzd keresztül!" Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál résztvevői számára a Művészetek Házában.

A gyerekek három technikával ismerkedhettek meg.

Készültek itt:

- Hajtogatott színes papírból, aprólékos ragasztgatással papírvirágok. Az előre elkészített sablonokat, a kiválogatott papírcsíkokkal töltötték ki a résztvevők. A színeket, formákat mindenki más-más ritmusban, mintázatban használta fel a képekhez.

Készültek itt:

- Színes indigóval megrajzolt csodálatos, színpompás lepkék. A gyerekek itt előre olajpasztellel beszínezett lapokon rajzolták át a lepkemintákat. Minél aprólékosabb, türelmesebb, kidolgozottabb volt a fekete grafit ceruzával végzett "munka" annál színesebb, mintázottabb pillangó alakult a papír túloldalán.

Készültek itt:

-  Domborított képeslapok. A harmadik technika eszköze a domborító gép minden kicsi és nagy játszótárs kedvence. A különféle domborító-sablonok segítségével készültek az apró mintás, díszes papírok, ezek a végső formájukat "kézimunkával" nyerik el. A gyerekek ujjaikra kent olajpasztell segítségével színezhették ki a mintákat. A kiszínezett lapokkal díszítették ki húsvéti képeslapjaikat.

A játék vezetői voltak: Sevella Zsuzsanna, Hegedűs Márton és Gonda Emma

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk