FELHÍVÁSOK

II. Shakespeare Fringe Fesztivál Gyulán

2015. május 04., 13:47 | gyuliavarszinhaz.hu |

A Gyulai Várszínház 2015. július 2-12. között rendezi meg a tizenegyedik nemzetközi Shakespeare Fesztiválját. Ebből az alkalomból megrendezzük Gyulán a II. Shakespeare Fringe Fesztivált, kapcsolódva a nagy fesztiválhoz.

Felhívással fordulunk az előadóművészekhez, várva jelentkezésüket a fesztiválon való részvételre. Olyan látványosságokat keresünk, amelyek az utcán előadhatók. Utcaszínházak, kisebb társulatok, színművészeti egyetemisták, diákszínjátszók jelentkezését várjuk, akik egy-egy Shakespeare művet, vagy Shakespeare-ről illetve a koráról szóló produkciót mutatnak be. A reneszánsz korabeli színházi előadások szüneteiben mutatványosok szórakoztatták a közönséget, ezért keressük mai utódaikat. Zsonglőrök, tűznyelők, akrobaták, cirkuszi mutatványosok, gólyalábasok, bábosok, zenészek jelentkezését várjuk, akik szívesen bemutatkoznak a gyulai fesztivál közönségének.

A produkciók előadására 2015. július 2. és 12. között kerülhet sor. Helyszínnek elsősorban a vár előtt felállított színpadot (6 x 5 méter) gondoljuk, ahol délután 17.00 és 20.00 óra között a közönség ingyenesen megtekintheti a produkciókat. A fellépőknek útiköltséget tudunk téríteni. Ezen túlmenőleg biztosítjuk az előadás helyszínéül szolgáló színpadot és hangtechnikát. Más költséget, a szűkös támogatás miatt, nem áll módunkban megtéríteni.

A jelentkezéseket a produkció és az előadó rövid bemutatásával a Gyulai Várszínház, 5700 Gyula, Kossuth u. 13. címre, vagy a gyulaivarszinhaz@t-online.hu email címre várjuk. Egyúttal írják meg az előadás technikai igényeit, és küldjék el arról az összes információt, az előadás hosszát stb. A beküldött jelentkezések közül a fesztivál fenntartja a jogot arra, hogy kiválassza a fellépőket.

Bővebb információ a 66/463-148-as számú telefonon, vagy e-mailben kérhető.

                                                                                                             Gedeon József
igazgató

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk