HÍREK

Gazdag pályázati anyag érkezett

2015. május 14., 21:54 | MMK | K.G., fotó: Szőke Eszter

Hetven alkotással neveztek a Fejér Megyei Értéktár Bizottság, Fejér Megye Önkormányzata, a Művészetek Háza és a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága által meghirdetett "Fejér Megye Nép- és Iparművésze 2015" című pályázatra.

A pályázat célja volt, hogy Fejér megye nép- és iparművészeti kézműves termékeit és értékeit központba állítsuk, hogy a Megyei Értéktár számos új értékkel bővüljön.

A Fejér megyében meghirdetett pályázat pályamunkáit szakmai zsűri minősítette május 6-án.

Az iparművészeti alkotások zsűrizését a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. képviseletétől Istenes Péterné textilművész, Demjén Imre formatervező és Bedi Kata művészeti tanácsadó végezte. A népi iparművészeti alkotások minősítésére felkértük Szabó Zoltán néprajzkutatót, Nagy Mari nemezművest, a népművészet mesterét, Bárány Mara csuhéfonó, népi iparművészt, Hedikfalvi Andrea fazekas oktatót, Bércziné Szendrő Csilla tojásírót, a népművészet mesterét, Szenczi Jánosné szövő népi iparművészt, a Fejér Megye Népművésze 2014 cím díjazottját.


A szakmai zsűri értékelése a beadott tárgyakról:
A zsűrinek bemutatott népművészeti és iparművészeti alkotások szép, gazdag anyagot jelentenek, ez Fejér megye értékeinek sokféleségét mutatja. Mivel az alkotások különféle technikával készültek, más-más jellegűek, ez nehezítette a döntést. A zsűri az értékelésnél a technikai kivitelezésen túl az alkotók helyi motívumhasználatát, az egyediség megnyilvánulását értékelte leginkább. Ezen szempontok szem előtt tartásával az alkotások többségét kiállításra, illetve az értéktárba való felvételét jó szívvel javasolhatta.


A zsűri által elfogadott pályamunkák díjazásban részesülnek, és bemutatjuk őket a Megyenapon, a Nép- és iparművészeti kiállításon. Ezen a neves megyei rendezvényen ismertetjük a díjazottakat is.Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk