HÍREK

Rejtvényes honismeret

2015. június 13., 00:04 | MMK | Sevella Zsuzsanna

Nagy igyekezettel és izgalommal készültünk immár második alkalommal a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület által szervezett, a TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0076 Mozgó Műhelyek Fejér Megyében című program keretében meghirdetett Itthon-otthon honismereti vetélkedő sorozat II. félévének döntőjére.

Ebben a félévben rejtvényes feladatokat kaptak a harmadik és negyedik osztályos tanulók. A feladatok között szerepelt többek közt igaz-hamis állítás, betűkiegészítés, kakukktojás-keresés és képbeillesztés.

A Székesfehérváron megrendezett döntőn a várossal kapcsolatos feladatlapot kellett megoldaniuk a csapatoknak. Minden csoport mellé jutott személyes segítő felnőtt, de diákok használhattak könyvet és számítógépes segítséget is. Délután a különféle alkotó tevékenységek megismerésével és kipróbálásával gyorsan telt az idő.

A Művészetek Házában nem díjért, hanem a játék öröméért játszottak a 4-5 fős csapatok. A játék végeztével, hogy még emlékezetesebb maradjon ez a nap, minden diák hazavihette a levelező forduló teljes anyagát Így otthon is folytatódhat a megkezdett játék.

A verseny végeztével mi, szervezők úgy érezzük, hogy sokat tettünk múltunk, hagyományaink megismertetése érdekében. Reméljük, hogy még sok ilyen sikeres vetélkedősorozatot rendezhetünk.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk