KÉPZÉSEK

Továbbképzés intézményvezetőknek

2012. április 25., 20:04 | MMK |

90 órás Közművelődési intézményvezető akkreditált továbbképzési program indult április 19-én a Fejér Megyei Művelődési Központban.

Intézményünk együttműködő partnere a képzést akkreditáltató szombathelyi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központnak. Partnerként biztosítjuk a tanfolyam helyszínét és a tantervi egységek képzőit.

 

A képzés tantervi egységei: 

- vezetési ismeretek: 30 óra,

- pénzügyi ismeretek: 30 óra

- államháztartási ismeretek: 30 óra.

 

 

A továbbképzési program célja:

A 150/1992.(XI.20.) Korm. rendelet 6/A § (1) b) pontjának történő megfelelés biztosítása, mely szerint közművelődési intézményben magasabb vezető beosztás ellátásával csak olyan közalkalmazott bízható meg, aki a kulturális szakemberek szervezett képzési rendszeréről, követelményeiről és a képzés finanszírozásáról szóló 1/2000. (I. 14.) NKÖM rendelet szerint akkreditált vezetési-szervezési, pénzügyi-gazdasági, államháztartási ismereteket is nyújtó közművelődési intézményvezető tanfolyam eredményes elvégzését okirattal igazolja.

További cél, hogy a szakmai továbbképzést elvégző a megszerzett új ismeretek révén tudja még hatékonyabban működtetni és irányítani a jogszabályi és szakmai követelményeknek, valamint a fenntartói elvárásoknak megfelelően a közművelődési intézményt. Lássa át és tudjon javaslatot tenni az intézményi (kötelező) dokumentumok tartalmára. Legyen képes ellenőrizni az intézmény költségvetésének, gazdálkodásának főbb folyamatait.

 

A tanfolyam utolsó napja: 2012. június 28.

 

A résztvevők az egy-egy tantervi egység befejezését követően tanegységenként írásbeli tesztdolgozattal, valamint az otthon elkészített, tanegységenként beadandó írásbeli dolgozat leadásával adnak számot a képzés során elsajátított ismereteikről, megszerzett kompetenciáikról.

A résztvevők eredményes tanegységi írásbeli vizsgáikat és vizsgadolgozataikat követően nevesített Tanúsítványt kapnak.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk