ÓPERENCIA

Lelkes kis "játékfejlesztők"

2013. március 29., 00:26 | MMK |

"Az Óperencián innen és a tanórán túl" című programsorozat keretében működő Játékkészítő szakkör az összes helyszínén (Ráckeresztúr, Ercsi, Székesfehérvár Palotavárosi Óvoda, Székesfehérvár István Király Ált. Isk.) túl van már a harmadik foglalkozásán.

A kész játékkal való játék után jön a tervezés. Az igazi alkotómunka ezután következik: a kivitelezés.

Az előző alkalmakkor az óvodásokkal különleges szín- és pozitív-negatív dominókat készítettünk, rész-egész memóriakártyákat "gyártottunk", "varázsoltunk" magunk készítette színes indigóval. Nagy sikere volt a kétfázisú forgónak is.

Az iskolásokkal a 2. foglalkozásokon mátrixokat, a 3-kon területlefedős táblás játékot készítettünk. Mindkét alkalommal az összes résztvevőnek egyedi játékkészlete készült. A tervezés mindegyik foglalkozáson nagy hangsúly kapott, a mérés igazi kihívás volt a csoportok számára.

Jó érzés számunkra, hogy ilyen lelkesek, tevékenyek a gyerekek. Úgy látjuk, egyre jobban kiteljesednek. Külön érdem, hogy (miközben egyéni munkák születnek) mind a játéknál, mind a tervezésnél, mind a kivitelezésnél segítik egymást tanácsaikkal, ötleteikkel.

Nagy örömmel készülünk mi is a találkozásokra: Sevella Zsuzsanna és Gonda Emma foglalkozásvezetők.

Ercsi
Ráckeresztúr
István Király Általános Iskola, Székesfehérvár
Palotavárosi Óvoda, SzékesfehérvárProgramok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk