HÍREK

Játéktúrát rendeztünk

2014. április 04., 22:00 | MMK |

Március 10-én 3. állomásához ért a TÁR-TÚRA. Szakmai napunkon a játék témájával foglalkoztunk, kicsit eltérve a szokásos megközelítéstől.

A program első részében a résztvevők új játékszabályokat találtak ki boltban vásárolható játékhoz.A nyomdák, kirakók, memóriakártyák sorra új értelmet, életet kaptak a résztvevők ötletei alapján.


Olyan "felhasználási" lehetőségek is felmerültek, melyek eredetileg a játék kitalálóinak valószínűleg nem is jutott eszébe. A kirakók tartóelemeinek sablonként történő használata, a szivacsnyomdák állatfiguráinak eredeti az ábrázolt állat élőhely szerinti, méret szerinti stb. csoportosítási lehetőségei mind-mind olyan ötletek voltak, amelyek bizonyították, hogy egy jó minőségű, anyagú, szép színekkel, formákkal rendelkező tárgy az eredeti funkcióján túl a fantázia segítségével ezernyi életet, értelmet kaphat.

A program második felében a résztvevők maguk is kipróbálhatták a játékkészítést. A nyomdázás, a festés egyaránt elvarázsolja a felnőtteket és a gyerekeket.

Az is, aki eleinte félénken, bizonytalanul nyúlt az eszközökhöz, rövid idő alatt "elvarázsolódott" a színek és formák adta lehetőségektől. Készültek kirakók, memóriakártyák, párkeresők, útvonal lépegetők. A résztvevők festettek, nyomdáztak, színeztek és legfőképp felszabadultan, boldogan alkottak.

 

Szakmai napok sorozatunk április 4-én Alapon, a Bóbita Óvodában folytatódik.

Tár-Túra 4. KÖNYV-TÁR

Bevezető előadás: Mitől lehet vonzó a könyv?  Gyakorlati foglalkozás: Egyedi képeskönyv készítése.  A foglalkozást vezeti: Sevella Zsuzsanna

 

Mindenkit szeretettel várunk.
Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk