HÍREK

Jó volt játszani

2015. október 30., 10:23 | MMK | Gonda Emma

A Fonódás Kulturális Egyesület immár 5. alkalommal rendezte meg a Játszani Jó! Konferenciát. Őszi programunkat 3 naposra terveztük. Október 26-án Bicskén a Petőfi Művelődési Központban, 27-én Pákozdon a Nyitnikék Óvodában, 28-án pedig a Művészetek Házában találkoztak a téma iránt érdeklődő óvónők, pedagógusok, közművelődési szakemberek.

Programunk címe (Gyermek - Báb - Tánc - Szín - Játék) is hűen tükrözte a témákat, melyeket a három nap során fel kívántunk dolgozni.

Nyitó napunk bevezető előadásában a lelki egészség kérdését taglalta dr. Balázsné Szűcs Judit, ezt az előadást Balázs Gabriella érdekes hangszerekről, eszközökről, módszerekről tartott bemutatója követte. A délutáni program a gyakorlati, alkotó tevékenységé volt. Készültek memóriakártyák, társasjátékok, logikai játékok. A Nagy Rajzolás témája ezen a napon a csíkokból készített bohóc és báli cipellő volt. Foglalkozásunkat Sevella Zsuzsanna és Tamás Ildikó tartotta.


Második napunk vendéglátója, a pákozdi Nyitnikék Óvoda testülete nagy szeretettel fogadta programunkat. Antal Judit bevezető előadása vitára, konkrét estetek megbeszélésére ösztönözte a résztvevőket. Az elmélet után újból a gyakorlat következett. Bepillantást kaphattunk a reneszánsz udvar táncaiba, nevettünk, bókoltunk, táncoltunk szakavatott udvarmesterünk Majoros Andor vezetésével.

Délutáni alkotó-vizuális foglalkozásunk színtere is a királyi udvar volt. Készültek királyi/királynői arcképek, királyi könyvjelzők, csodálatos varázsképek, királyi pecsétek és pecsételt játékok. A vizuális alkotó délutánt Sevella Zsuzsanna vezette. A Nagy Rajzolás keddi témája színes indigó technikával készített királyi arcképcsarnok volt.

A záró napon a Művészetek Házában a báb, a bábjáték, a mese feldolgozás, a szereplők, a hátterek, díszletek elkészítése volt fő témánk. Sevella Zsuzsa bevezető előadása után újból az alkotás kapott szerepet. Készítettünk "mini színpadot", szereplőket, királyokat és királynőket, lovagokat, sárkányokat, kacsalábon forgó kastélyt és várat. Sevella Zsuzsa és Tamás Ildikó gyakorlati foglalkozása mellett Komendó Gabriella és Gelencsér Julia segítségével természetes alapanyagokból, gyékényből és csuhéból is készültek bábfigurák. A Nagy Rajzoláshoz csatlakozva ezen a napon csodálatos várkastélyokat készítettük olajpasztell kréták "maszatolásos" technikájával.

A három napon több mint 60 résztvevő tudása gyarapodott, szemléletmódja formálódott. A szervezők nagy örömére mindenhol azzal álltak fel a résztvevők, hogy az elkezdett alkotómunkát nem lehet befejezni, csak abbahagyni, és minél hamarabb folytatni kell.Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk