HÍREK

Ha év eleje, akkor Játszani jó! konferencia

2016. március 07., 22:04 | MMK | G. E.

A Fonódás Kulturális Egyesület és a Művészetek Háza újból megszervezte az immár hagyományos szakmai programját pedagógusoknak és közművelődési szakembereknek.

Programunk címe: Gyermek - Báb - Tánc - Szín - Játék volt, mely magába foglalta mindazon témákat, melyet az év eleji alkalmakkal érinteni akartunk.

Február 19-én 9 órától vártuk az érdeklődőket.


Sevella Zsuzsanna a Miért pont a báb? című rövid bevezető előadása a témaválasztásunkat indokolta. Előadásában Zsuzsa kitért a bábjáték kultúrákban betöltött szerepére, és az oktatást segítő formáira.

A bevezető előadást két mese feldolgozása követte.

A Jancsi és Juliska mese szereplői csuhéból készültek Gelencsér Julianna vezetésével. A mese helyszíne, a mézeskalácsház is "életre kelt, felépült". A mesét szimbolizáló mézeskalács figurákat, szíveket Holchauzer Anna segítségével készíthették el az résztvevők.

A Hamupipőke című mese feldolgozásának technikájául Sevella Zsuzsanna az árnyjátékot választotta. Az írásvetítő és a projektor segítségével technikai megoldásokat láthattak az érdeklődök. Különböző rétegek egymásra vetítéséről, fényképek és árnyképek összekombinálásáról szólt a rövid bemutató. Ezután mindenki nekiláthatott saját meseszereplőinek, illetve díszleteinek elkészítéséhez. Nyomdáztunk, festettünk, sziluetteket vágtunk, várat, erdőt "építettünk".

Nagyon hamar elszaladt a nap, mindenki élményekkel, ötletekkel, szereplőkkel, "díszletekkel" megpakolva tért haza.


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk