HÍREK

Kecskeméten mutatkozik be a Játszótárs Játékkészítő Műhely

2014. május 23., 22:30 | MMK | Sevella Zsuzsanna

A Magyar Népművelők Egyesülete "Közművelődési szakmai innovációs pályázatot" írt ki a közművelődésben dolgozó szakemberek, művelődő közösségek, azok vezetői és tagjai számára.

A pályázatra a Játszótárs Játékkészítő Műhelyünk programjával és lehetőségeivel neveztünk. Díjazásban nem részesültünk, viszont lehetőséget kaptunk programunk bemutatására Kecskeméten: A vizuális nevelés lehetőségei a közművelődésben című műhelytanácskozáson 2014. május 26-án és 27-én.

A tanácskozást a Kecskeméti Kulturális Központ és Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának Magyar Gyermekkultúra Módszertani Központja a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szervezi. Az országos tanácskozás célja hogy a közművelődési intézményekben folyó, a gyermek és ifjúsági korosztályt érintő vizuális nevelés sokszínű gyakorlatát és fejlesztési lehetőségeit összefoglalóan bemutassa.

A Játszótárs - Játékkészítő Műhelyünket 26-án délután mutatkozik be.

 

Műhelyünk több mint két éve működik a Fejér Megyei Művelődési Központban.

Célunk, hogy megmutassuk a szülőknek, nagyszülőknek, hogyan lehet értékes időt tölteni gyermekükkel. Együtt készítünk játékeszközöket, melyek otthon is egyszerűen elkészíthetőek, tovább alakíthatóak. Célközönségünk a család. A családok minden tagja a felnőttek, a szülők, a nagyülők, a gyermekek, és az unokák.

Fő célkitűzésünk, hogy a családokat "megtanítsuk" újból együtt játszani. Rávezessük őket arra, hogy az együtt tevékenyen eltöltött idő, mennyire értékes.

Terveink között szerepel, hogy tapasztalatainkat átadjuk mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni munkánkkal, elfogadják elképzeléseinket és a mi általunk kitűzött célokat szívesen követik, saját lakókörzetükben is megvalósítják azt.


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk