CIVIL HÍREK

Színháznézőben a Kodály Gimnázium

2014. november 14., 21:46 | MKE |

A Fonódás Kulturális Egyesület által megvalósított TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0537. azonosítószámú pályázatban a "Művészbejáró" témanapok keretében a Székesfehérvári Kodály Zoltán Gimnázium tanulói 2014. november 13-án a budapesti Katona József Színházban A két Korea újraegyesítése című színművet tekintették meg.

Fata Ilona és Raitsits Tivadar szervező tanárok ezúttal is szívesen számoltak be az eseményről:

"Joël Pommerat, a kortárs francia író és rendező darabját a párizsi Odéonban mutatták be, 2013-ban. A Katona József Színház idei évadjának egyik új bemutatója ez az egészen friss színmű, kivételes öröm, hogy a magyar közönség is ilyen hamar megismerkedhetett ezzel a francia sikerdarabbal. Címével ellentétben a mű nem a politikáról szól. Az író olyan, egyszerre tragikus és komikus szituációkat mutat be, melyek korunk emberére érvényesek; a rövid jelenetek az emberi kapcsolatok sokszínűségét jelenítik meg.

Joël Pommerat a mai francia színház egyik legizgalmasabb alkotója, író, rendező, színházigazgató. Saját darabjait rendezi, munkamódszerének alapja a színészekkel közös folyamatos kísérletezés és improvizáció. Negyvenedik születésnapján megígérte társulata színészeinek, hogy minden évben új darabot ír nekik, amelyet aztán közösen színpadra állítanak. A Két Korea újraegyesítése Pommerat tizedik ilyen darabja.

A társulat fiatalabb és a már tapasztaltabb színészei is kivételes jellemábrázoló tehetséggel játszották el a különféle karaktereket. Ez a nagyszerű színészi játék tette különösen értékessé ezt az első pillantásra talán könnyednek tűnő színdarabot. A már nagynevű színészeken kívül - Kulka János, Szirtes Ági, Fullajtár Andrea - méltó partnereknek bizonyultak a fiatalok: többek között Keresztes Tamás, Nagy Ervin és Ónodi Eszter kiváló alakítását említhetjük meg.

Az Önök által támogatott kulturális program utolsó színházlátogatása úgy adott felejthetetlen élményt, hogy egyszerre szórakoztatta és elgondolkodtatta nézőit. Köszönettel tartozunk, hogy lehetőséget kaptunk ennyi művészi érték megtapasztalására a Fonódás Kulturális Egyesület révén."
Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk