SZAKMAI HÍREK

Kultúrházak éjjel-nappal 2014

2014. január 02., 11:16 | kulturhazak.hu |

A Magyar Népművelők Egyesülete a Közösségfejlesztők Egyesületével és a Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával hirdette meg a 2014-es Kultúrházak éjjel-nappal országos akciót. A február 28-tól március 2-ig zajló program kezdeményezői várják a közművelődési feladatot önállóan vagy integráltan ellátó intézmények és szervezetek csatlakozását.

A szervezők célja a művelődési házak és terek, valamint az abban folyó közösségi művelődés népszerűsítése. Az egész országot érintő akcióval, valamint a televíziós és rádiós kampánnyal szeretnék ráirányítani a figyelmet a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére. Felelősségük és kötelességük is ez, hisz évi 80 millió főt meghaladó látogatottságával a művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális terek Magyarországon.

Javasolt programtípusok: közösségi programok (farsangi mulatságok, hagyományok, táncházak, kézműves bemutatók és játszóházak, szabadidős programok, alkotó- és civil közösségek nyílt foglalkozásai, bemutatkozásai stb.). Művészeti rendezvények (művészeti közösségek fellépései, koncertek, kiállítások, gyermekműsorok, műsoros estek stb.). Képzési lehetőségek bemutatása (pl. szakkörök nyílt foglalkozásai, ismeretterjesztő előadások). Gasztronómiai programok (farsangi fánk és egyéb hungarikum ételek, sütemények készítése, bemutatása, versenye stb.). Közösségi beszélgetések, közösségi tervezések, tanulókörök (pl. a közösségi színtérről, a közösségi művelődésről, az intézmény és a helyi társadalom kapcsolatáról, a bevonás és együttműködés lehetőségeiről).

Az akcióhoz kapcsolódó pályázati felhívások:

1. "Az én kultúrházam" - pályázat az intézményeket látogatók, használók számára
2. "Az én sztorim" - anekdota pályázat a közművelődésben dolgozók részére
3. "Új módszerek és formák a közművelődésben" - pályázat a közművelődésben dolgozók részére

Jelentkezés és regisztráció az akcióban való részvételre, illetve a részletes pályázati kiírások 2014. január 6-ától az addigra megújuló www.kulturhazak.hu oldalon.

További információ kérhető az informacio@kulturhazak.hu e-mail címen.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk