HÍREK

Kultúrházak éjjel-nappal 2016

2016. február 01., 12:55 | MMK |

A szervezők meghosszabbították a "Kultúrházak éjjel-nappal" rendezvénysorozat regisztrációját, így továbbra is folyamatosan lehet jelentkezni rá. 2016-ban is izgalmas programokkal és érdekes pályázatokkal készülnek a szervezők a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatra, amely február 5-7. között zajlik a hazai mű­ve­lő­dési házakben és terekben.

A 2016. évi Kultúrházak éjjel-nappal program meghirdetője és lebonyolítója a Magyar Népművelők Egyesülete. Part­ne­rei: a Cseh Tamás Program, a Hagyományok Háza, a KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együt­te­sek Szövetsége, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, továbbá a Nemzeti Mű­ve­lő­dési Intézet.

A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az esemény fővédnöke dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

A február 5-től február 7-ig zajló program kezdeményezői várják a közművelődési feladatot önállóan vagy integráltan ellátó intézmények és szervezetek csatlakozását.

A szervezők célja a művelődési házak és terek, valamint az abban folyó közösségi művelődés népszerűsítése. Az egész országot érintő akcióval, valamint a televíziós és rádiós kampánnyal szeretnék ráirányítani a figyelmet a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére. Fe­le­lős­sé­gük és kötelességük is ez, hisz évi 80 millió főt meghaladó látogatottságával a művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális terek Ma­gyar­or­szágon.

 

A program keretében meghirdetett pályázatok:

  • "Közművelődési szakmai innovációs pályázat" a közművelődésben határon innen és túl dolgozó szakemberek, művelődő közösségek, azok vezetői és tagjai számára.
  • Fotópályázat a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat és a kultúrházak tevékenységének népszerűsítése érdekében.
  • A települések könnyűzenei múltjának feltárása, dokumentálása - szinopszis pályázat.

Jelentkezés és regisztráció az akcióban való részvételre, illetve a részletes pályázati kiírások  a www.kulturhazak.hu oldalon találhatók.

 

A Magyar Népművelők Egyesülete megbízásából az akció koordinátora:

Gábor Klára
M: +36 30 438 9158
M: +36 20 387 4111

További információ kérhető az informacio@kulturhazak.hu e-mail címen.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk