HÍREK

Kultúrházak éjjel-nappal programok Fehérváron

2016. január 26., 20:56 | ÖKK | Fraller Ildikó, fotó: L. M.

A Kultúrházak éjjel-nappal országos programhoz csatlakozik több fehérvári művelődési ház február 6-i rendezvényekkel. A Művészetek Házában a szakköröket, műhelyfoglalkozásokat próbálhatják ki az érdeklődők a Kóstolón, akik pedig szívesebben mulatnának, a DÍ-NOM DÁ-NOM című családi rendezvényen vehetnek részt, amelyen a Királyi maszkabál és egy Varázslatos bábvilág kiállítás ígér tartalmas szórakozást.

Másodszorra rendezik meg a Művészetek Házában a Kóstolót, amelyen a helyi szakkörök és a műhelyek foglalkozásait próbálhatják ki az érdeklődők február 6-án, szombaton 15 órától 18 óráig. A farsangi "mulatsággal" a Kultúrházak éjjel-nappal című országos programhoz csatlakoznak. A kézműveskedés szerelmeseit a kosárfonó, a hímző, a fazekas, a csuhé, a szövő, a bőrműves, a fafaragó műhely, a Derkovits Képzőművészeti Kör, az Animono Animáció Filmkészítő Műhely, a Start Kreatív Alkotócsoport és a Grafikai Alkotó Műhely várja. A kedvcsináló tevékenységek között szerepel illatzacskóhímzés, a vajkenő kés és kerámia ékszerek készítése is.


A DÍ-NOM DÁ-NOM tavaly is nagy sikert aratott a gyerekek körében


A DÍ-NOM DÁ-NOM című rendezvény családi programja jó hangulatú alkotást, játékot, táncot ígér a résztvevőknek február 6-án 15 órától. A Királyi maszkabált és az Ismered? Ismerd meg! - Varázslatos bábvilág kiállítást a Művészetek Háza és a Játékkészítő Műhely szervezi: különleges anyagokból készülnek majd álarcok és maszkok, a főúri legyezők a hölgyeknek, a pompás gallérok az uraknak. A vidám, aktív kikapcsolódásból nem maradhatnak ki az egyszerűbb báli tánclépések sem. A maszkabáli belépőkártyát erről a linkről lehet letölteni.

A Kultúrházak éjjel-nappal programhoz az Öreghegyi Közösségi Ház is csatlakozik: február 6-án 16 órától kezdődik a Kórusok farsangja. A zenés esten fellép az Aula Kamarakórus, a Capo di Tutti kamarakórus, valamint a Bástya Kamarakórus. A családokat a vidám koncertek mellett álarcosbál, eszem-iszom és táncmulatság várja.

Az élőzene bűvöletében ünnepel február 6-án A Szabadművelődés Háza a Farsangfarki maszkabállal. 15.30 órakor Maskarás felvonuláson vehetnek részt a farsangolni vágyók az Országalmától A Szabadművelődés Házáig. 16 órától az intézmény gyermek néptánccsoportja mutatkozik be Bécsiné Krämer Ágnes művészeti vezetésével, kísér a Barátok zenekar. A kézműves foglalkozást az elmaradhatatlan Fehérvári Asszonyfarsang követi, Dorottya-asztallal és Dorottya-monológgal, rigmusokkal, koccintásokkal és körtánccal - a Szabad Színház tagjai teremtenek vidám hangulatot. A ház Capoeira csoportjának bemutatója után, még mindig az élőzene bűvöletében, 19 órakor koncertet ad a Makám zenekar.

A Kultúrházak éjjel-nappal programjai ingyenesek, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Programok

„Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt”

2017. december 6. (szerda) 18:00
- 2017. december 31.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Advent a Rác utcában

2017. december 16. (szombat) 09:00

Mesterségek Háza

Advent a Rác utcában

2017. december 16. (szombat) 09:00

Kézművesek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk