HÍREK

Mindennapi hagyományaink

2017. január 30., 20:49 | MMK |

A Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat keretén belül 5 helyszínen 7 programmal - kiállításokkal, műhelybemutatókkal, izgalmas filmvetítéssel, valamint kézműves játszóházzal - várjuk a családokat február 11-én, szombaton 9-19 óra között a Művészetek Házában és a Mesterségek Házában.

A Magyar Népművelők Egyesülete február második hétvégéjére hirdette meg a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatot. A tizennegyedik alkalommal megszervezett akció elsődleges célja az, hogy a közművelődési intézmények az ország figyelmének középpontjába kerüljenek. Idén a "Mindennapi hagyományaink" mottó választásával arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a kultúrházak tevékenységükkel nagyon fontos szerepet játszanak a hagyományőrzésben és abban, hogy új hagyományok teremtődjenek a közösségek aktív részvételével.

Az egész napos színes forgatag délelőtt 9 órakor bőrműves szakmai nappal indul a Rác utcai Mesterségek Házában. A ház vendégei a szakkör vezetője, Sipos Tamás és Varga Magdolna segítségével sajátíthatják el a tradicionális népi mesterség fortélyait, amelyekkel egy-egy számunkra tetsző alkotást az ingyenes foglalkozás keretein belül el is tudnak készíteni.

10 órától a Művészetek Háza csuhé-szalma szakmai napjára várja a látogatókat. A Bárány Mara népi iparművész által vezetett foglakozásokhoz bátran lehet csatlakozni, hiszen az alapanyagot és az eszközöket a szervezők ingyenesen biztosítják minden érdeklődő számára.

14 órától a Derkovits Képzőművészeti Kör közreműködésével mindenki kipróbálhatja azt, hogy milyen egy igazi festőművész bőrébe bújni. Az alkotókör tagjai a vizes alapú festékek - vízfestékek, akvarell, tempera - festési technikáit mutatják be az érdeklődők számára.

A Barátság moziban 16 órától a Halász Glória által rendezett Mi ez a cirkusz? című magyar dokumentumfilm tekinthető meg. A látványos és rendhagyó műfajú cirkusz-dokumentumfilmben az artisták vakmerő trükköket mutatnak be Budapest különleges sokszor extrém helyein.

16 órától a Játszótárs Játékkészítő Műhely a farsangi készülődés jegyében "Dínom-dánom" címmel kézműves foglalkozásra várja a családokat. A program résztvevői különleges anyagokból legyezőket, egyedi álarcokat, karneváli maszkokat készíthetnek.

Az esemény ideje alatt a Művészetek Háza két kiállítással is kedveskedik a látogatóknak. Az ingyenesen megtekinthető tárlatokon a 60 éves Derkovits Képzőművészeti Kör tagjai szebbnél szebb, változatos technikájú és témájú művekkel - tájképekkel, akvarellekkel, olajképekkel, tusrajzokkal, vegyes technikával készült alkotásokkal -, valamint Varga Magdolna régi korok falvédői című gyűjteményének bemutatkozó kiállításával várják az érdeklődőket.

A szervezők célja, hogy programjuk ne csak egy kellemes szombat délutáni családi program legyen, hanem a résztvevők kedvet kapjanak a rendszeres szakköri munkához is, megismerjék a ház tereit, lehetőségeit. Eljöjjenek a felújított Barátság moziba, együtt legyenek, játsszanak, szórakozzanak és újabb élményekkel gazdagodjanak.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk