HÍREK

Képzők képzése

2017. szeptember 15., 13:49 | MMK | Gonda Emma, Sevella Zsuzsanna

Augusztus 22-26. között Zalaegerszegen, a Gébárti Alkotóházban szervezte meg a Hagyományok Háza a játszóházi foglalkozásvezetők országos továbbképzését. Fejér megyéből ketten, Gonda Emma és Sevella Zsuzsanna, a Fejér Megyei Művelődési Központ munkatársai vettek részt a programon.

A hét fő témája a BÁB-BÁBJÁTÉK volt. Ennek a témaválasztásnak különösen örültünk, mivel már több éve foglalkozunk mesével, meseprogramokkal.

Kovács Zoltán kosárfonó vezetésével készítettünk "egyszemélyes" bábparavánt és kukucska bábhoz szükséges tölcsért.

Farkas Gergely a nemezbáb készítés rejtelmeibe avatott be minket. Nemezelve, hímezve, tűzve, fűzve készültek ördögök, sárkányok, farkasok, medvék, boszorkányok, lovagok, tündérek és persze királykisasszonyok. 

Csuporné Angyal Zsuzsa vezetésével agyagból bábukat, ujjbábokat, marionett-bábokat, babafejeket készítettünk. Ugyancsak Zsuzsa vezetésével készültek népi ételeink ebédre, vacsorára.

Az esti beszélgetéseinket Dóra Áron és Farkas Gergely vezette, terelgette a bábozás irányába.

Sokat tanultunk a szűk egy hét alatt, nagyon örültünk, hogy részt vehettünk a tábor munkájában, várjuk a folytatást jövő nyáron. Jó alkalom volt ez a szorosan vett szakmai programokon túl a kötetlen beszélgetések, kapcsolatok, ismeretségek ápolásához is.

Gonda Emma, Sevella Zsuzsanna

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk