SZAKMAI HÍREK

Hasznosnak bizonyult a szakmai nap

2013. május 31., 12:08 | MMK |

Fejér megyei szakmai konzultációs napot szerveztünk a képző- és iparművészet ágaival foglalkozó amatőr alkotóknak és érdeklődőknek május 30-án. Előadónk Dóri Éva vizuális szakértő volt.

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza évtizedek óta szervezi és rendezi az Amator Artium Képző- és Iparművészeti Tárlat Fejér megyei kiállítását, a kiállítótermünkben pedig bemutatkozási lehetőséget kínálunk az amatőr alkotóknak. Szakmai útmutatásra csak az országos rendszerű megmérettetésen van lehetőségük, ezért alkalmat adunk, hogy szakemberek segítségét felhasználva, alkotásaikat tökéletesíthessék, látásmódjuk bővüljön.

A szakmai nap első felében az alkotók által behozott műveket elemezték: először a szakember mondta el véleményét, aztán az alkotótársak is hozzászóltak egy-egy munkához. Annyira belejöttek az elemezgetésbe, és a lehetséges változtatásokba, hogy az előadás eredetileg kitűzött időpontja tolódott. A meghirdetett 16.30 órás kezdés helyett 18.00 órakor indult a vetítéssel egybekötött előadás.

Az előadáson sok új és hasznos ötleteket kaptak, melyeket szeretnének majd hasznosítani a saját alkotásaiknál.

Az előadás utáni beszélgetés nagyon hasznosan telt, ötleteket vetettek fel és el, beszéltek a lehetséges változatokról, a tájkép szerkezetéről, megjelenítéséről, mindezt este 8 óráig, még egy, az intézményben lévő kiállítás megtekintésével megtoldva.

A résztvevők elégedettségi kérdőívet töltöttek ki, melyből kiderült, hogy a szervezéssel és az előadóval is nagyon elégedettek voltak, mindkét kérdésre az 5-ös skálán 5 pontot adtak, sőt egyikük egy csillaggal is megtoldotta az előadót. A jelenlévő alkotók hobbi szinten űzik a festést, néhányuk jár valamilyen képzőművészeti csoportba - van, aki heti több óráit is eltölt festéssel, rajzolással, némelyeknek azonban csak kevés idejük marad a hobbijukra a munkájuk mellett.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk