HÍREK

Helyben van a sokszínűség

2018. január 22., 20:35 | MMK |

Ha február, akkor Kultúrházak éjjel-nappal. Idén a "Helyben van a sokszínűség" mottó jegyében február első hétvégéjén, 2018. február 2-4. között rendezik meg az országos programsorozatot, melynek kiemelt városi helyszíne Székesfehérváron a Művészetek Háza. Az intézményben főként családi programokkal, képző- és népművészeti eseményekkel, valamint zenés rendezvényekkel készülnek erre a hétvégére.

Az eseménysorozatot meghirdető és lebonyolító Magyar Népművelők Egyesülete, valamint a rendezvények fő támogatója, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben az esztendőben is a közösségi művelődést szolgáló intézmények és színterek tevékenységének sokszínűségére kívánják felhívni a figyelmet, megmutatva azt, hogy a helyben meglévő kulturális értékekre milyen újszerű események épülnek. A programsorozat másik célja annak bemutatása, hogy az intézményekben dolgozó szakemberek közösségépítő, fejlesztő munkája és modern, kreatív módszereik miként szolgálják a települések megtartó erejének növekedését.

A Művészetek Háza "Balázs-napi vendégség - Helyben van a sokszínűség!" címmel egész napos programmal várja a látogatókat február 3-án, szombaton 10.00 órától 22.00 óráig. Az intézmény munkatársai több blokkal készülnek, remélve, hogy a színes, változatos programban minden érdeklődő kedvére tud majd válogatni.

10.00 órakor a legkisebbeknek szóló Egy kupac kufli című magyar családi animációs film vetítésével kezdődik a program a Barátság moziban. 14.00 órától a Játszótárs Játékkészítő Műhely szokásos farsangi játszóházával várja a gyerekeket és szüleiket: a Dínomdánom családi foglalkozáson a farsangi mulatságok kellékei, álarcok, maszkok, legyezők készülnek a 025-ös teremben. 15.00 órától kezdődik a Kákics zenekar és Gáncs Kata interaktív gyermekműsora és táncháza a földszinti aulában.

A nap folyamán két kiállítás is látható a Művészetek Házában: 10.00 órakor Selyemálmok címmel Balla Gemma textilművész növényi festékkel festett kendőiből nyílik kiállítás a földszinti aulában; az alkotásokat Kemendi Ágnes növényi festő, szakíró ajánlja a jelenlévők figyelmébe. 17.00 órakor Kocsis Balázs szobrászművész nyitja meg a Mobillal másképp című rendhagyó fotókiállítást a Nagy Ottó Sándor kiállítótérben, közreműködik Hajnal Roland (Zsiráf).

A szervezők képző- és népművészeti programokkal is készülnek erre a napra: 14.00 órától a Derkovits Képzőművészeti Kör Fess velünk! programján a képzőművészet iránt érdeklődő, vállalkozó szellemű látogatók próbálhatják ki kreativitásukat a Művészetek Háza kiállítótermében - a nap technikája az akvarell. Ugyancsak 14.00 órától látogathatók az intézmény nyitott műhelyei. Az alagsori fazekas, fafaragó és kosárfonó műhely tagjai mutatják be munkájukat a népművészeti technikák iránt érdeklődőknek. Mindenki saját kezűleg alkothatja meg azokat a tárgyakat, amelyeket kedves emlékként magával is vihet.

16.00 órától az egészséges táplálkozás a témája Suplitzné Tóth Mária táplálkozástudományi szakember és Forgács Klára reformédesség-készítő rendhagyó előadásának a 25-ös teremben. Az érdeklődők az elméleti megközelítés mellett hasznos ötleteket, tippeket kapnak az ismeretek gyakorlati megvalósításához.

16.00 órakor kezdődik a rendhagyó csajos est, amelynek témája a változtatás, erősségeink felismerése és hasznosítása saját életünkben. Az est bevezetéseként a Jöjj el napfény! című francia romantikus vígjátékot vetíti a Barátság mozi: Claire Denis filmjének témája is a változtatás, újrakezdés. 18 órától "Építs az erősségeidre, és légy az, aki lehetnél!" címmel Jakab Gyöngyi nőismereti tréner, sikeres power coach tart előadást a Művészetek Háza kávézójában. Az előadás és beszélgetés hangulatát fél hattól Kiss László Arany Páva-díjas népzenész moldvai szerelmes dallamokkal segít megalapozni, a rendhagyó csajos estet pedig jazzkoncert zárja: Horváth Márk  és Mits Marci gitár-szaxofon duója varázslatos hangulatot teremt a Művészetek Háza kávézójában.

A részletes program a www.fejermmk.hu honlapon olvasható. Az egész napos rendezvényre a belépés ingyenes, a filmvetítésekre a férőhelyek korlátozott száma miatt jegyet kell foglalni: www.baratsagmozi.hu/jegyfoglalas

Részletes program: www.fejermmk.hu/program.php?program_id=1080

Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk