HÍREK

Balázs-napi telt ház a Művészetek Házában

2018. február 04., 21:10 | MMK | Fotó: Igari Balázs és Lőrincz Miklós

Délelőtt az Egy kupac kufli című népszerű magyar animációs film ingyenes vetítésével és Balla Gemma textilművész növényi festékkel festett kendőinek kiállításának megnyitójával kezdődött, délután pedig számos színes eseménnyel folytatódott a Balázs-napi vendégség, a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozata a Művészetek Házában.

Az eseménysorozatot meghirdető és lebonyolító Magyar Népművelők Egyesülete, valamint a rendezvények fő támogatója, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben az esztendőben is a közösségi művelődést szolgáló intézmények és színterek tevékenységének sokszínűségére kívánják felhívni a figyelmet. A "Helyben van a sokszínűség" mottó jegyében változatos programok, többek között az intézményben működő fazekas, fafaragó és kosárfonó műhely foglalkozásai, a Kákics zenekar népi gyermekjátszó táncháza, a Derkovits Képzőművészeti Kör akvarellfestészete, a MobilArt alkotócsoport Mobillal másképp című fotókiállítása, Supliczné Tóth Mária táplálkozástudományi szakember és Forgács Klára reformédesség-készítő egészséges táplálkozásról szóló előadása és bemutatója várta az érdeklődőket, akik zsúfolásig megtöltötték az intézmény tereit. 


A 12. alkalommal megrendezett országos rendezvénysorozat kiemelt helyszíne volt Székesfehérvár: a Művészetek Házába szombaton ellátogatott a kulturális kavalkád védnöke és arca, Novák Péter zenész, színész, rendező, aki a résztvevőkkel - köztük a fiaival - együtt akvarellt festett a Derkovits Képzőművészeti Kör foglalkozásán és farsangi álarcot készített a Játszótárs Játékkészítő Műhellyel.

A Barátság mozi is erre a napra időzítette rendhagyó csajos estjét. Az est bevezetéseként délután a Jöjj el napfény! című francia romantikus vígjátékot vetítette a város mozija, ezt követte Jakab Gyöngyi nőismereti tréner, sikeres újrakezdő, power coach előadása. A beszélgetés hangulatát Kiss László Arany Páva-díjas népzenész moldvai szerelmes dallamokkal alapozta meg, a rendhagyó csajos estet pedig jazzkoncert zárta: Horváth Márk és Mits Marci gitár-szaxofon duója varázslatos hangulatot teremtett a Művészetek Háza kávézójában.

Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk