KIÁLLÍTÁSOK

A profi amatőr

2010. október 08., 20:39 | MMK | L. M.


Kiss Ildikó

Kiss Ildikó alkotásaiból nyílt tárlat a Művészetek Háza kiállító­termében. Az amatőr festő-rajztanárt és alkotásait Pinke Miklós képzőművész ajánlotta a szép számban összegyűlt közönség figyelmébe, a tárlat október 31-ig látogatható.

Pinke Miklós bevezetőjében saját pályafutásával vetette össze Kiss Ildikó pályáját. „Régen a 'profi' művészek nem fogadták be maguk közé a saját alkotásokkal előrukkoló rajztanárokat: csak művészkedő tanároknak tekintették őket” – mondta, hozzátéve, hogy akkoriban a művésztanárok önálló kiállításai is elképzelhetetlenek voltak. A rendszerváltás után ezen a térületen is komoly változások történtek, így ma már ők is elismert művészek, és bátran bemutathatják műveiket a nagyközönségnek is. Éppen ezért javasolta is Kiss Ildikónak, hogy ne használja az „amatőr festő” titulust, hiszen a kiállított, több műfajban készült alkotások önmagukért beszélnek.

Az intézmény nevében a kiállító művészt Máhr Zoltán virággal, a tárlatot megnyitó Pinke Miklóst Kövics Erika borral ajándékozta meg.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk