PÁLYÁZATOK

III. Komárom-Esztergom Megyei Fotópályázat 2012.

2012. június 13., 11:01 | fejageza.uw.hu |

A Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok Igazgatóságán működő megyei közművelődés az Esztergomi-Kertvárosi Féja Géza Közösségi Házzal együttműködve
országos fotópályázatot hirdet.

 

A pályázat célja:

vándorkiállítás rendezése

 

A pályázat témája:

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE egy fotós szemével

 

A fotópályázaton bárki részt vehet az ország egész területéről

életkortól és foglalkozástól függetlenül.

 

1. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek 2-3 évnél nem régebben készültek. Az előző évi pályázaton kiállított képeket a pályázatból kizárjuk.

 

2. Egy pályázó maximum 10 db  DIGITÁLIS képet küldhet be e-mailben, vagy CD-n (a CD-t nem küldjük vissza, de megőrizzük egy évig és igény esetén személyesen átvehetők az esztergomi Féja Géza Közösségi Házban). Sorozat nem adható le, csak egyedi kép. A kiállítási képek nagyításának költségét a rendező intézmény vállalja. 

 

3. A beküldött alkotások optimális felbontása: 300 DPI, A/4-es méret. Az e-mailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg a 10 Mb-ot. Óriáslevelet, tömörítést nem fogadunk és nem csomagolunk ki.

 

4. A pályaművek file neve a következő adatokat tartalmazza ékezet nélküli betűkkel írva: a pályázó CSALADNEVE_KERESZTNEVE_Akeprovidcime JPG kiterjesztésben.

 

A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal. A nevezési lap letölthető: www.kunymuzeum.hu (megyei közművelődés link alatt), http://fejageza.uw.hu, oldalról a fotópályázat menüpontból, vagy személyesen is kérhető Tatán, a Német Nemzetiségi Múzeumban (Tata, Alkotmány u. 1.), illetve Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban előzetes időpont egyeztetés után. A nevezési lap beküldhető e-mailen is, de csak doc formátumban. A nevezési lapra kérem, írják rá a nevezési díj befizetésének napját és a befizetés módját.

 

5. A pályázóknak nevezési díjat kell fizetni, amelynek összege: 1500 Ft/fő, attól függetlenül, hogy hány fotót küldtek be. A nevezési díjakat a pályázattal és kiállítással kapcsolatos költségek fedezésére kívánják a szervezők fordítani. 

 

A nevezési díjat személyesen lehet befizetni Esztergomban a Féja Géza Közösségi Házban, illetve Tatán a Német Nemzetiségi Múzeumban előzetes telefonos bejelentkezés után (Tata, Alkotmány u. 1.), vagy postai "rózsaszín" csekken a következő címre:

2509 Esztergom-Kertváros, Damjanich u. 50. Ebben az esetben feltétlenül írják rá a csekkre, hogy "KÖZMŰVELŐDÉS-fotópályázat".

 

Tatai befizetés: 20-262-3008 Husz Kata

Esztergom: Tóth Tamás 20/463-2356

 

6. Internetes beküldési cím: muzeum.kozmuvelodes@gmail.com, vagy személyesen leadható CD-n (előzetes időpont egyeztetés után), vagy postai úton. 2509 Esztergom-Kertváros, Damjanich u. 50.

 

7. Díjazás: 1-5. díj: oklevél és tárgyjutalom. A zsűri által beválogatott alkotások egy megyei vándorkiállításon kerülnek bemutatásra, melynek első helyszíne: Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház..

 

A zsűri a beadott fotókból válogatja ki a megyei kiállításon bemutatásra kerülő műveket (helyszín: Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház), illetve a megyei kiállításra javasolt művekből a legjobbakat 2012 őszétől Megyei Vándor Kiállításra küldi.

 

Jelentkezési határidő és a munkák elküldésének időpontja folyamatos 2012. július 30-ig.

 

Zsűri: 2 megyén kívüli, 1 megyei szakértő

Zsűrizés: 2012. augusztus 15-ig. Értesítés a zsűrizés eredményéről: a Fotósélet hírlevelében, a www.mafosz.hu, a www.kunymuzeum.hu, http://fejageza.uw.hu oldalon augusztus 15-től.

 

Az eredményhirdetés 2012. szeptember 6-án a pályaművekből rendezett kiállítás ünnepélyes megnyitója alkalmával lesz Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban.

 

Kiállítás időpontja, helyszíne:

2012. szeptember 6. csütörtök 17.00 Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház.

2509 Esztergom-Kertváros, Damjanich u. 50.

Telefon: 33/555-605, E-mail címe: fejageza@gmail.com

Honlap címe: http://fejageza.uw.hu

 

A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők:

Husz Kata 20/362-3008

Tóth Tamás 20/463-2356

 

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk