HÍREK

4. megálló a KÖNYV-TÁR

2014. április 23., 23:20 | MMK |

A Fonódás Kulturális Egyesület és a Fejér Megyei Művelődési Központ az NKA Közművelődés és Népművészet Kollégiuma támogatásával szakmai napokat szervez. Április 12-én az alapi Bóbita Óvodában vendégeskedtünk. 4. szakmai napunk témája a könyv volt.

A bevezető előadásban Sevella Zsuzsanna kitért mind arra az jellemzőre, ismérvre melytől érdekes, izgalmas egy könyv. Láttunk színes, szépen, igényesen illusztrált mesekönyveket. Tapintható, hajtogatható babakönyveket. Különleges nyomdai és grafikai megoldásokat.

A résztvevők (óvónők és pedagógusok) szinte egyszerre kiáltottak fel örömmel gyermekkoruk mesekönyveinek bemutatásakor.  Megállapítottuk, hogy az olvasás megalapozását, a könyvek megszerettetését már kisgyermekkorban el lehet és el is kell kezdeni.

Az előadás második felében Zsuzsa olyan példákat, illusztrációkat mutatott, amiket már a felnőttek (pedagógusok) készítettek versek, mesék feldolgozásához.

A program gyakorlati részében a résztvevők kipróbálhatták, a különböző technikák, anyagok nyújtotta lehetőségeket. Készült itt meseillusztráció, mini színpadi paraván, tapintható, nyitható-csukható csoda könyvecske, mozgatható elemekkel tarkított meseillusztráció.

A három óra most is nagyon gyorsan eltelt, szűkösnek bizonyult. A program résztvevői nem csak saját ?alkotásaiknak? örültek, készültek a fotók egymás műveiről, mindenki a lehető legtöbb ötletet szerette volna hazavinni magával.

TÁR-TÚRA sorozatunk május 9-én, pénteken folytatódik Sárbogárdon, a József Attila Művelődési Központban.

TÁR-TÚRA 5. TÁNC-TÁR

Bevezető előadás: A ritmus, mozgás, mozgalmasság a művészetekben.

Előadó: Sevella Zsuzsanna

 

Gyakorlati foglalkozás: Gyermekjátszó táncház a Szedtevette zenekarral, foglalkozásvezető Kneifelné Laczkó Kriszta

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk