KÖZKINCS

Új közművelődési referens

2012. május 30., 08:20 | sarvizkisterseg.hu |

A Sárvíz Többcélú Kistérségi Társulás által elnyert Közkincs pályázat szerződése keretében vállalt közművelődési referensi feladatokat a "Sárvíz" Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsának 25/2012. (IV.26.) számú határozata értelmében a Munkaszervezet dolgozója, Ortner Aliz látja el kapcsolt munkakörben 2012. áprilisától. A közművelődési referens foglalkoztatásának helye: Aba, Rákóczi u. 12.

Feladatkör a teljesség igénye nélkül:

- Segítséget nyújt a többcélú kistérségi társulás közművelődési és muzeális intézményeit érintő döntések előkészítésében.

- Segíti a kistérséghez, mikrotérséghez tartozó települések nagyobb rendezvényeinek lebonyolítását.

- Pályázatfigyelés helyi és kistérségi szinten.

- Segíti a kistérségben, mikrotérségben működő civil szervezetek közművelődési munkáját.

- Szakmai napokat, továbbképzéseket szervez és koordinál.

- Segíti a kistérséghez, mikrotérséghez tartozó települések hagyományainak feltárását, újraélesztését és ezek közművelődési programokon keresztül történő megismertetését az adott közösségekkel. 

- Kapcsolatot tart a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus regionális irodáival, a Fejér Megyei Művelődési Központtal, illetve ennek regionális koordinátoraival és a közművelődési szakfelügyelet tagjaival.

- Feltérképezi, adatbázisba rögzíti a kistérségben, mikrotérségben működő amatőr művészeti-, népművészeti csoportokat, alkotókat.

- Közösségfejlesztést, igényfelmérést végez. 

2012. szeptemberében kerül sor a Közkincs Kerekasztal összehívására, amelynek célja  az együttműködési lehetőségek, fejlesztési folyamatok feltárása. A beszélgetést Székely Gabriella, az MMIKL Regionális Programok főosztályának munkatársa vezeti.

Kérjük a közművelődést segítő civil szervezeteket, hogy a www.sarvizkisterseg.hu honlapon közzétett értékleltárt szíveskedjen áttekinteni, és ha abban változás történt, tájékoztassák a közművelődési referenst. Egyuttal kérjük, adjanak rövid tájékoztatást a 2012. II. féléves rendezvényeikről, programjaikról. Figyelmükbe ajánljuk a www.kulturpont.hu honlapot, amely számos hasznos információt nyújthat munkájukhoz.
 

Programok

Jól értem a gyerekemet?

2018. február 27. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Belső alkímia meditáció

2018. március 5. (hétfő) 17:30

Művészetek Háza, Lila terem

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk