SZAKMAI HÍREK

Közösségszervezés egyetemi alapszak indul

2017. január 21., 13:39 | NMINKFT |

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. tájékoztatása szerint 2017 szeptemberétől a kultúra, közművelődés, ifjúságügy és felnőttképzés területén új, hiánypótló, diplomát adó szak indul közösségszervezés alapszak (BA) néven. Ez a korábbi népművelő, közművelődési előadó, művelődési és felnőttképzési menedzser, művelődésszervező szakok folytatása új szakmai hangsúlyokkal.

A szakra a felsőoktatási intézmények várják mindazok jelentkezését, akik a kultúra terjesztése, közösségszervezés, közösségfejlesztés, rendezvények szervezése, kulturális tevékenységek végzése, ifjúsági közösségek és programok, ifjúságsegítés és/vagy a felnőttek képzésének szervezése, tréningek, képzések tartása iránt érdeklődők, szeretnének emberközeli, mozgalmas munkát, jó a kommunikációs képességük, nyitottak a másokkal történő együttműködésre.

Az NMI kéri, hogy amennyiben a közművelődés területén Önök is gondolkodnak a szakember-utánpótlásban, akkor terjesszék ezeket az információkat a potenciális jelöltek között. Lehetnek ők kulturális közfoglalkoztatottak, szakmai végzettség nélküli munkatársaik, érettségizett munkatársaik, vagy leendő érettségiző középiskolások.

Fontos információ, hogy a szak a felvételi tájékoztató oldalon (www.felvi.hu) csak a Felvételi Tájékoztató kiegészítésében fog megjelenni január 31-én, tehát ezt követően érhető el.

A képzés legfontosabb információi az alábbiakban olvashatók, de minden további kérdéssel a Kultúrakutatási és Képzési Központunk vezetőjét, dr. Juhász Erika központvezető asszonyt lehet keresni a dr.juhasz.erika@nminkft.hu email címen.

 

Közösségszervezés BA

 

2017 szeptemberétől indul a kultúra, közművelődés, ifjúságügy és felnőttképzés területén új, hiánypótló közösségszervezés BA egyetemi alapszak. A diplomát adó szak három válaszható szakiránnyal rendelkezik országosan: kulturális közösségszervezés, ifjúsági közösségszervezés, humánfejlesztés. Ezek közül az egyes intézmények különböző szakirányi kínálatot biztosítanak.

A felsőoktatási intézmények várják mindazok jelentkezését, akik a kultúra terjesztése, közösségszervezés, közösségfejlesztés, rendezvények szervezése, kulturális tevékenységek végzése, ifjúsági közösségek és programok, ifjúságsegítés és/vagy a felnőttek képzésének szervezése, tréningek, képzések tartása iránt érdeklődők, szeretnének emberközeli, mozgalmas munkát, jó a kommunikációs képességük, nyitottak a másokkal történő együttműködésre.

 

 

Képzési helyszínek

 

A képzés jelenleg hat helyszínen érhető el (későbbiekben a képzést indító helyszínek száma várhatóan tovább bővül).

2017. szeptemberben képzést indító intézmények ABC sorrendben, választható szakirányaikkal:

Budapesti Gazdasági Egyetem (kulturális közösségszervezés, humánfejlesztés)

Debreceni Egyetem (kulturális közösségszervezés, humánfejlesztés)

Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Budapest (humánfejlesztés)

Eszterházy Károly Egyetem, Eger (kulturális közösségszervezés, humánfejlesztés)

Kodolányi János Főiskola, Székesfehérvár (kulturális közösségszervezés, ifjúsági közösségszervezés, humánfejlesztés)

Nyíregyházi Egyetem (kulturális közösségszervezés, ifjúsági közösségszervezés, humánfejlesztés)

 

Jelentkezés a képzésre

 

A képzésre a www.felvi.hu oldalon keresztül lehet jelentkezni 2017. február 15-ig.

A képzési információk és jelentkezési lehetőség idén még csak a Felvételi Tájékoztató kiegészítésben látható 2017. január 31-étől, ezért jelenleg még nem érhető el.

 

 

Képzési forma

 

Nappali tagozaton államilag finanszírozott és költségtérítéses formában is indul a képzés. A képzés munkanapokon (jellemzően hétfőtől csütörtökig), hetente 20-24 órában zajlik.

Levelező képzésben helyenként államilag finanszírozott és költségtérítéses formában, helyenként csak költségtérítéses formában indul a képzés. A képzés péntek-szombati napokon, jellemzően félévente összesen 9-12 napon zajlik.

A költségtérítés összege helyszínenként változó, átlagosan 180.000 Ft, két részletben történő fizetési lehetőséget a legtöbb felsőoktatási intézményben lehet kérni.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk