SZAKMAI HÍREK

Közösségfejlesztés Magyarországon

2014. április 27., 20:49 | EMMI |

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztálya 2014. május 7-én rendezi meg a Közösségfejlesztés Magyarországon című konferenciát a Budai Vigadóban.

A konferencia a közösségek, a közösségi munka társadalomformáló szerepét mutatja be, a társadalmi tőke, közösség, település, közösségi cselekvőképesség fejlesztés, társadalom és gazdaság kapcsolatára fókuszál. Első rendezvénye lesz annak a konferenciasorozatnak, melyet "Közösségi művelődés" címmel szervezünk azzal a céllal, hogy az ágazatok és szektorok szereplőinek figyelmét a közösségekre, a közösségi kezdeményezésekre és nem utolsó sorban a társadalmi beavatkozások eredményeként érzékelhető minőségi változásokra irányítsuk. Konferenciánk feltárja és bemutatja a kulturális vidékfejlesztésben, a társadalmi vállalkozásokban rejlő közösségépítő lehetőségeket, továbbá azt, hogy a közösségfejlesztés és a közösségi részvételen alapuló fejlesztés, mint eszköz és módszer, hogyan járul hozzá jelen társadalmi és gazdasági problémáink megoldásához, hogyan változtatja meg az életminőséget, milyen hatása lehet a közösségfejlesztő folyamatban résztvevők későbbi személyes életére.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ha felkeltette érdeklődését konferenciánk és szívesen velünk tart, kérjük, legkésőbb 2014. április 29-ig itt szíveskedjék regisztrálni.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk