CIVIL HÍREK

Mazák Gyula emlékérmes

2013. május 21., 14:53 | MMK | S. J.

Május 14-16 között rendezték meg  a Magyar Népművelők Egyesülete 30. vándorgyűlését, melynek az idén Szeged adott otthont. A Szent-Györgyi Albert Agóra dísztermében rendezett ünnepségen három szakembert tüntettek ki a közművelődés területén végzett tevékenységük elismeréseként. A Magyar Népművelők Egyesülete Emlékplakettjét vehette át Mazák Gyula, a Köfém Művelődési Ház nyugalmazott igazgatója, aki 1985 és 2009 között, 24 éven keresztül vezette az intézményt.

Mazák Gyula, mint intézményvezető, több egyesületi rendezvénynek volt házigazdája, segítő előkészítője, szervezője. Támogató segítséget, együttműködést nyújtott számos egyesületi programhoz, szakmai naphoz, egyesületi képzéshez.

Az évtizedek során az intézményi és a települési adottságokat, lehetőségeiket egyre jobban kihasználva vált sokrétűvé közművelődési munkája. Intézményvezetői munkája révén közvetlen környezetén és az intézményi programokon túl egy szélesebb, az egész település kulturális gazdagodását szolgáló folyamat tevékeny résztvevőjévé, alakítójává vált munkatársaival együtt.

A kezdetekben sok-sok népművelői háttérmunkával, különböző programok, vetélkedők, rendezvények szervezésével, tervezésével, a kisközösségekkel, szakkörökkel, csoportokkal való gondoskodással, tanfolyamok előkészítésével alapozta meg helyismeretét, tudását, későbbi települési és településen kívüli szakmai kapcsolatait. Megtapasztalta a népművelői munka jellemző állomásait, végigjárta a szakma szinte minden területét, a különböző korszakok változásait.

A változó körülmények, korszakok ellenére is a legfontosabb feladatának mindig is az intézményben működő csoportok, közösségek segítését, a megfelelő intézményi háttér, kulturális környezet megteremtését tartotta.

Mazák Gyula régóta, szinte kezdetek, az egyesület megalakulása óta tagja a Fejér Megyei Népművelők Egyesületének. Rendszeresen részt vesz munkatársaival együtt az egyesület szakmai találkozóin, rendezvényein. Általában is nyitott az új kezdeményezésekre, módszerekre.

Az elismeréshez valamennyi jelenlegi és egykori munkatársai, valamint az Fejér Megyei Népművelők Egyesülete tagjai nevében ezúton is szívből gratulálunk!

A Fejér Megyei Népművelők Egyesületét a szegedi vándorgyűlésen Kiss Dorottya, Kovács György, Mazák Gyula és Simon József képviselte

Különdíjas plakát

A Magyar Népművelők Országos Egyesülete XXX. Vándorgyűlésén, Szegeden Az év kulturális plakátja 2012 pályázaton A Szabadművelődés Háza különdíjat nyert a Kákics együttes táncházi plakátjával. A plakátokat Tárnok Ákos és a Kákics együttes tagjai tervezték.A nyertes plakátok

További terveink

Horváth Attilát szeretnénk meghívni Székesfehérvárra, a most készülő (kiadásra váró) Fény - Árnyék című (népművelőkről, művelődésszervezőkről szóló) könyvének bemutatójára.

Az Egyesületünk nevében pályázatot adtunk be "Játszóház a Koronázási Ünnepi Játékok idején a Fehérvári Civil Központban" címmel Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatához.

További jó munkát kívánok Mindenkinek!

Simon József elnök
Fejér Megyei Népművelők Egyesülete

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk