Magyar Népdal Napja Fehérváron

2016. szeptember 06., 22:39 | MMK |

Idén Székesfehérvár is csatlakozik a Magyar Népdal Napja elnevezésű rendezvényhez szeptember 11-én: vasárnap délután 17 órától várunk minden népdal- és népzenekedvelőt a Városház térre!

Itt együtt énekelhetnek vagy zenélhetnek 300 Fejér megyei gyermekkel, köztük az adventkor fellépő gyermekkórussal, akik egy mezőföldi és egy moldvai dalcsokrot adnak elő. A rendezvény fontos célja ugyanis, hogy a magyar népdal ünneplése mellett a fiatalokat, főként az iskolásokat megszólítsa: a tervek szerint 16 Fejér megyei iskola diákjai vesznek részt az eseményen, amelynek szervezői Kunos Tamás, a Csík zenekar brácsása, a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ és a Fehérvári Programszervező Kft.

A fiatalok felkészítését az iskolák pedagógusai segítették, a zenei alapok a Csík zenekar, valamint a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI növendékei és tanárai közreműködésével készültek. A gyermekek Martonvásárról, a Magyar Népdal Napjának központi rendezvényéről érkeznek Fehérvárra. A rendezvényhez bárki csatlakozhat, és nem csupán nézőként, hanem énekkel, vagy akár hangszerekkel is.

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Világjelek

2017. október 4. (szerda) 17:00
- 2017. október 29.

Művészetek Háza, kiállítóterem

Csajos est: Zsebünkben a boldogságunk...?

2017. október 25. (szerda) 18:00

Barátság mozi

Játékok textilből, fából, termésekből

2017. október 26. (csütörtök) 09:00

Mesterségek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk