HÍREK

Megyenap Dunaújvárosban

2015. június 28., 19:11 | fejer.hu |

Idén Dunaújváros adott otthont június 27-én, szombaton a Fejér Megyei Önkormányzat éves nagyrendezvényének, a Megyenapnak. Hagyományosan ünnepélyes keretek között átadták az önkormányzat kitüntető címeit és díjait, köztük a Fejér Megye Népművésze és a Fejér Megye Iparművésze címeket is. A Városháza téren Fejér Termék és Kézműves Vásáron mutatkoztak be a térség kézművesei és őstermelői, de emellett számos szabadtéri program is várta az érdeklődőket. 

A Megyenap újdonságaként a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló "Fejér Értékek Iránytűje" pályázat programjait is bemutatták. Ennek részeként nyílt meg a nagyközönség előtt a "Fejér Megye Nép- és Iparművésze 2015." pályázat anyagaiból rendezett kiállítás a Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Értéktár Bizottság és a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága rendezésében. A pályázatra beérkezett 70 pályamunkából álló kiállítást Dr. Juhász Katalin, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa nyitotta meg a házasságkötő terem előterében.


A Fejér Megye Iparművésze címet Vincze Mátyás, a Fejér Megye Népművésze címet pedig Józsa-Szaka Erzsébet Katalin és Kecskeméti Róbert vehette át


A pályázat célja az volt, hogy Fejér megye nép- és iparművészeti kézműves termékeit és értékeit központba állítsák, hogy a Megyei Értéktár számos új értékkel bővüljön. A Dunaújvárosban megnyíló kiállítás a Kulcsi Község Önkormányzatához vándorol. Ők fogadják júliusban a tárlatot, majd Sárkeresztúron zárul a kiállítás sorozat augusztusban. A vándorkiállításon a kiállító művészek kézműves foglalkozásokat és bemutatókat is tartanak majd.

A "Fejér Értékek Iránytűje" pályázat során megvalósult programokról, tapasztalatokról és a folytatásról Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Értéktár Bizottság alelnöke tartott előadást. Ezt követően az idei nép- és iparművészeti címeket Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke adta át. Ebben az esztendőben a zsűri értékelése alapján a Fejér Megye Iparművésze címet Vincze Mátyás, a Fejér Megye Népművésze címet pedig Józsa-Szaka Erzsébet Katalin és Kecskeméti Róbert vehette át.

További részletek Fejér megye honlapján »

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk