MESTERSÉGEK HÁZA

Fehérvári Kézművesek Egyesülete

Az egyesület székhelye és alkotóháza:
8000 Székesfehérvár, Rác utca 27.

Az egyesület elnöke:
Szenci Jánosné

Az egyesület célja, működése

A Fehérvári Kézművesek Társasága az 1995-ben alakult Öreghegyi Kézművesek Társaságának utódjaként jött létre és 1998 óta bejegyzett közhasznú kulturális egyesületként folytatja munkáját.

Az egyesület célja: a magyar és nemzetiségi tárgyalkotó népművészet, népi iparművészet és az iparművészet értékeinek megőrzése, új alkotások létrehozása, a népi kézművesség továbbörökítése; a népi kézműves mesterségek megismertetése, továbbadása és oktatása.

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete 2010 tavaszától működteti a Kézművesek Házát, melynek rendeltetése többek között, hogy az egyesület tagjainak közreműködésével a város fiataljai és idősebbjei számára közvetítse a népi kézműves hagyományok és a mai modern kézművesség gazdag tárházát.

Az érdeklődők maguk is készítőkké válhatnak, segítséget kapnak, kipróbálhatják az adott szakmát, elkészíthetik, elvihetik munkájukat.

Vászonszövő - és kovácsműhely, egy kiállítótérnek is használatos közösségi terem, valamint tágas udvar kínál lehetőségeket az alkotóknak összejövetelek, játszóházak és kézműves bemutatók, foglalkozások és táborok megrendezéséhez.

 

Az egyesület honlapja:
www.fehervarikezmuvesek.hu

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk