SZAKMAI HÍREK

Minősített Közművelődési Intézmény Cím - 2011

2011. június 20., 12:33 | MMK | M. Z.

Intézményünk, a Fejér Megyei Művelődési Központ elküldte előjelentkezését a Minősített Közművelődési Intézmény Cím - 2011 pályázatára, amit a Szakmai Minősítő Testület elfogadott, így a 2011. szeptember 10-i határidőre el kell készítenünk aspirációnkat, a megtisztelő cím elnyeréséhez szükséges dokumentációval együtt.

A Minősített Közművelődési Intézmény Cím azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A Minősített Közművelődési Intézmény Címet igazoló okiratot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium minisztere 2012 januárjában, a Magyar Kultúra Napja alkalmából adja át. A cím viselésére három évig jogosult az intézmény, a tényt jogosult dokumentumain is feltüntetni. A pályázat célja - a 10/2010. (III. 11.) OKM rendelet alapján - a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén 2010. január 1-jétől elért eredmény elismerése.

A pályázatra Magyarország területén működő, közművelődési feladatokat ellátó - a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény hatálya alá tartozó - bármely intézmény benyújthatta előjelentkezését 2011. május 15-ig. Az előjelentkezés másik feltétele a 100. 000.-Ft-os díj átutalása volt, amelyet a minősítési eljárás lefolytatásáért kellett befizetni.

A pályázat elbírálásának szempontjai: a pályázati anyag határidőre történő beérkezése; a pályázó jogosultsági megfelelése; a pályázat formai megfelelése; az intézményi önértékelés követelményeinek teljesülése, vagyis:

  • az intézmény által végzett valamennyi közművelődési tevékenység megfelel a közművelődési feladatellátásra vonatkozó legfontosabb jogszabályi követelményeknek;
  • az intézmény valamennyi közművelődési tevékenysége megfelel a minimális szakmai elvárásoknak;
  • az intézmény valamennyi pályázott közművelődési tevékenységében érvényesülnek a minőségfejlesztési alapelvek (partnerközpontúság, az egymástól való tanulás és a folyamatos fejlesztés). Az intézmény azon tevékenységével pályázhat a címre, amelynél az önértékelés során legalább 60%-os eredményt ért el;
  • az intézmény legalább 30%-os eredményt ért el a vezetés, a stratégiai tervezés, valamint az emberi erőforrások menedzselése területén.

Az intézményi önértékelési adatok megalapozottságának és a minősítési követelmények teljesülésének helyszíni szemlén megállapított eredménye.

Intézményünk a minőségfejlesztés szerint nyilvántartott 12 tevékenységi kör közül a következőkkel kíván aspirálni a Minősített Közművelődési Intézmény Címre:

  • Információs tevékenység
  • Kiállításrendezés
  • Művelődő közősségek tevékenysége
  • Közművelődési szakmai tanácsadás és szolgáltatás
  • Táborok szervezése, rendezése

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk