SZAKMAI HÍREK

Minőségfejlesztés a közművelődésben

2010. augusztus 30., 15:54 | MMK |

A Fejér Megyei Művelődési Központ 2010. július 6-tól augusztus 3-ig közművelődési intézmények szakemberei számára 30 órás szakmai továbbképzést, tanfolyamot szervezett a Budapesti Művelődési Központtal együttműködve "Minőségfejlesztés a közművelődésben I. modul: Önértékelés a közművelődési szervezeteknél" címmel.

A Budapesti Művelődési Központ1, mint akkreditált felnőttképzési intézmény, két képzést akkreditáltatott a közművelődési terület minőségfejlesztésére.

Minőségfejlesztés a közművelődésben
I. modul: Önértékelés a közművelődési szervezeteknél (30 órás)
II. modul: Közművelődési szervezetek helyszíni szemléje (auditja) (30 órás)

Az I. modul témája az önértékelésen alapuló fejlesztés, a szervezeti működés széles területére odafigyelő, önreflexív gondolkodás kialakítása volt.

Az önértékelés az önkéntesség elvén működő technika, mely minden szervezet számára alkalmazható. A képzésen a résztvevők minőségügyi alapismereteket sajátítottak el, megismerték a közművelődés minőségfejlesztő programját, megtanulták az önértékelést segítő eszközök alkalmazását, valamint az önértékelés kivitelezésének gyakorlati lépéseit.

A képzésre a résztvevők több dunántúli településről érkeztek: Keszthely, Szekszárd, Mór, Pusztaszabolcs, Zámoly, Balatonalmádi, Adony, Ács, Pétfürdő.

A képzés zárásaként a hallgatók a közművelődési intézményeknél előforduló 12 tevékenységi körből egyet, egy konkrét intézményre vonatkoztatva elemeztek.

A hallgatók és az oktató a képzést eredményesnek minősítették. A megszerzett ismeretek a napi szakmai tevékenységben már hasznosulhatnak - minőségfelelős kijelölése, szakmai tevékenységek minimum követelményeinek, azok teljesítésének figyelemmel kísérése, indikátorok használata a munkatervben, beszámolóban, rendszeres adatgyűjtés a tevékenységekről.  Megjelenik és a közművelődési szervezetek gyakorlatában is helyet kap a minőségorientációs tevékenységek végzése - a partnerközpontúság, a tanulás, benchmarking, a folyamatos fejlesztés.

Az I. modul sikerét, és a II. modul iránti az érdeklődést kihasználva, 2010 őszén a második 30 órás modult is szeretnék megszervezni a Fejér Megyei Művelődési Központban.

A II. modul során a képzésben résztvevők megismerik az audit fogalmát, folyamatát, az auditor személyi jellemzőit, az auditori és a szakfelügyeleti munka kapcsolatát.

Gyakorlati tevékenységek során elsajátítják a pályázati anyagok átvizsgálását, értékelését, gyakorolják az audit előkészítését, az audit és a követő-audit lefolytatását.


1 Felnőttképzési nyilvántartási szám:01-0294-04, intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1738

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk