MŰVÉSZETEK HÁZA

Bőrműves műhely

A Fejér Megyei Művelődési Központ Mesterségek Házában működő bőrműves műhely 2008 májusában indult egy szakmai továbbképzést követően.

A bőrtárgy-készítő műhelyben a hagyományos népi bőrműves technikákat tanítjuk. Célunk a régi pásztor- és a XIX. századi paraszti tárgyalkotó bőrműves hagyományok továbbörökítése során a tárgyakon használt egyedi, speciális bőrműves fogások megismertetése.

A szakma fortélyaival Sipos Tamás bőrműves, a népművészet ifjú mestere, népi iparművész ismerteti meg a műhely tagjait.

A műhelyben felhasznált anyagok között az ásványi cserzett bőrök mellett megtalálhatók a növényi cserzett bőrök is. Az oktató mottója: jó és minőségi munkát csak kiváló alapanyagból lehet előállítani. A szakmai munka éves tematika szerint folyik, melyben a bőr felhasználási területeivel is foglalkoznak, a tárgyformálás kéziszerszámokkal, eszközökkel történik. Fontos az élményszerű ismeret- és tapasztalatszerzés biztosítása is, ezért támogatjuk a műhely- tagokat, hogy az önművelés és önkifejezés képességének fejlesztése érdekében részt vegyenek országos pályázatokon, kiállításokon is.

2011-ben Vodli Zoltán, a műhely egyik legfiatalabb tagja pályázott az Ifjúsági Népművészeti Pályázat és Kiállításra, ahol második díjat nyert pásztorszerszámaival.

A Fejér Megyei Művelődési Központ által szervezett megyei kiállításokon, pályázatokon is rendszeresen részt vesznek a műhelytagok.
Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk