MŰVÉSZETEK HÁZA

Te is faraghatsz kedvedre! - Elindult a fafaragó szakkör

A szakköri alkalmak a kikapcsolódás lehetőségét adják a mindennapok rohanásából. Az alkotásban való elmélyülés, új dolgok létrehozása, a teremtés öröme mindenki számára nagy élmény. A műhely vezetője Láng György fafaragó, szakoktató.

A szakkörben a fafaragás különböző területeivel foglalkoznak, de munkáikban a népművészeti faragás a leghangsúlyosabb. Elsődleges cél, hogy saját örömükre alkossanak. Olyan tárgyakat készítsenek, melyeket szívesen használnak, melyeket szívesen látna mindenki nap mint nap, melyek segítségével alakíthatják, szépíthetik környezetüket.


A régi alkotók a díszítés egyetlen eszközeként a bicskát használták. Ennek a régi hagyományát is megtartva a műhelybe jelentkezők első feladata, hogy a Révész-Késes Műhely által elkészített faragókés-pengékhez mindenki a markába illő faragókést készítsen. Ezt követően a szakköri képzésen résztvevők megismerkednek, a fafaragási, díszítési technikákkal: a domború fafaragással, a vésett és a karcolt díszítéssel, a berakással (intarziával), az áttört faragással, valamint a geometriai díszítéssel, a növényi ornamentikával, azok szimbolikájával.

Korhatár nélkül várjuk a fafaragás iránt érdeklődő nők, férfiak, fiatal felnőttek és az idősebb korosztály tagjait a heti háromórás műhelyfoglalkozásaira.

 

A fafaragó műhely nyitva minden csütörtökön 17 órától.


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk