ÁLLANDÓ CSOPORTOK

Székesfehérvári Fotóklub

A fotóklub 2012-ben ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját. Tevékenységét az Építők Művelődési Házában kezdte, de már több mint húsz éve a Művészetek Háza ad otthont a klubnak.

Jelenlegi tagsága közel 40 fős, ebből az aktív tagság - akik szinte minden alkalommal részt vesznek a programokon, kiállításokon - létszáma 25-30 fő.

A tagok tetszőleges fotófelszereléssel és technikával dolgoznak. A klub változatos szakmai programot kínál számukra:

 

- Nemzetközileg is elismert természetfotósok előadásai

- Vezető fényképezőgép gyártók, forgalmazók (a tavalyi évben: Nikon Europe Hungary Kft,     Canon Magyarország Kft) bemutatói

- Mini fotósuli: technikai és fotóesztétikai előadások

- Fotótúrák

- Kiállítások

 

Tevékenységük elismeréseként neves fotóművészek is ajánlják kiállításaikat, így az őszi kollektív tárlatot Féner Tamás Kossuth díjas fotóművész nyitotta meg a Művészetek Házában.

Kiállításaikat saját fotósaik mellett más fotóművészek és alkotócsoportok meghívásával bővítik, így az elmúlt időszakban budapesti, kecskeméti, veszprémi alkotók fotói is láthatóak voltak a tárlatokon. Évente több alkalommal kap a klub, illetve egyéni kiállításra a tagok is meghívásokat országszerte. A klub német és francia fotósokat hívott meg, képeikből kiállítást rendeztek, így meghívást kaptak egy bemutatkozó kiállításra Franciaországba is.

 

Az utóbbi évek sikeres pályázati és kiállítási tevékenységének köszönhetően a fotóklubot és tagjait a hazai fotósélet szinte minden rangos, országos szintű eseményére meghívják.

A pályázatokon eredményesen szerepelnek klubként és egyénileg is: a MAFOSZ Szalon Nemzetközi Fiap Pályázatán Kékszalag különdíjat kaptak, a Királyi Régió Pályázatra pedig a legtöbb elfogadott és díjazott fotót a Székesfehérvári  Fotóklub adta be.

 

A csoport létszáma évente 3-4 taggal bővül. Szívesen várják a fotóklubba az új érdeklődőket, kezdő, vagy tapasztaltabb fotósokat, korhatár nélkül.

Bővebb információk: www.fehervarifotoklub.hu

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk