ÁLLANDÓ CSOPORTOK

Kerámia műhely

A kerámia műhelyben a résztvevők megismerkedhetnek egy ősi anyaggal, az agyaggal, amelyből különböző funkcionális és autonóm tárgyakat készíthetnek.

A kerámiakészítés, vagyis a fazekas mesterség a legősibb emberi tevékenységek egyike, a kézművesség egyik legrégebbi területe. Mind technológiában, mind művészi kifejezésmódban hatalmas múltra tekint vissza, ezért óriási a lehetőségek tárháza. A műhelyfoglalkozásokon kronológiai sorrendben haladva érintenek egy-egy technológiai problémát, melynek megoldása folyamatosan fejleszti a kézügyességet és a kreativitást.

A csütörtök délutánonként, 17-20 óra között működő kerámia műhely hasznos és kellemes kikapcsolódást nyújt a fiatalabb korosztály és az idősebbek számára egyaránt. Jól felszerelt műhelyben tanulhatnak, dolgozhatnak a csoport tagjai Kováts Judit fazekasmester, népi iparművész szakmai irányítása mellett.

A műhely célja megismertetni a kerámiakészítés azon elméleti és gyakorlati tudnivalóit, melyek képessé teszik a résztvevőket az önálló tárgyalkotásra, környezetalakításra a tervezéstől a kivitelezésig.

A műhelyben az ősi marokedénytől, a felépített edényen keresztül egészen a korongozással készített tárgyakig készülnek iparművészeti alkotások. A foglalkozásokon a kreatív feladatmegoldások előtérbe helyezésével különböző mázazási és égetési technikákat is tanulnak.

A műhely tagjainak alkotásait minden évben bemutatják a Fejér Megyei Művelődési Központ kézműves műhelyeinek éves kiállításán.

 

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk