ÁLLANDÓ CSOPORTOK

Start kreatív alkotócsoport

A Start kreatív alkotócsoport foglalkozásain a gyerekek játszva fejleszthetik kreativitásukat és megtanulhatják színesebben látni a világot. Festünk, rajzolunk, ragasztunk, barkácsolunk, műveket hozunk létre.

A foglalkozások résztvevői különböző képzőművészeti technikákkal ismerkedhetnek meg, amivel eddig talán még nem is találkoztak.  Az itt létrejövő alkotói munka fejleszti a kézügyességet, segít személyiségük kibontakozásában, illetve megismerkednek a csoportos munka örömeivel. A kreatív feladatok megoldása közben pedig fejlődik gondolkodásuk, problémamegoldó képességük.

A foglalkozásokon adott témákat dolgozunk fel közösen egy-egy képzőművészeti technika segítségével, illetve egyénre szabott feladatokat is kapnak a gyerekek. Minden évben közös animációs filmet is készítünk, amit különböző nemzetközi gyerekfilm-fesztiválokra nevezünk be. Rajzpályázatokon veszünk részt és év végén kiállítást rendezünk a munkákból a Művészetek Házában.

A foglalkozásokat múzeumi órákkal egészítjük ki. A város múzeumait látogatjuk meg, ahol múzeumpedagógia foglalkozásokon vesznek részt a gyerekek. A nyár folyamán táborban folytatjuk a közös munkát. A foglalkozásokról bővebben itt olvashatnak: http://startalkotocsoport.blogspot.hu/

Szeretettel várjuk a 8 és 14 év közötti gyerekeket! A jelentkezés folyamatos, bármikor bekapcsolódhatnak a közös munkába. Művészeti középiskolába, illetve művészeti egyetemre készülőket is szeretettel várunk!


A Start művészeti iskolába készülő tanulóinak tanulmányrajzai

A Start vezetői foglalkoznak a művészeti iskolába készülő diákok rajzi felkészítésével. Itt megtanítják a rajzolás alapjait, a technikát és az eszközök használatát. Megmutatják, hogyan kell lerajzolni egy csendéleteket, portrét vagy akár egy emberi alakot.


A Start eredményei:
2012 Gyerekszem Filmfesztivál fődíj
2012 Gyerekszem Filmfesztivál különdíj
2011 Diákfilmszemle díj
2011 Gyerekszem Filmfesztivál

Foglalkozásvezetők:
Hegedűs Hanna Léna, grafikus művész, képzőművész-tanár
Lakatos Áron, festőművész, képzőművész-tanár

További információ:
Telefon: 06 30 628 7471
E-mail: bobandbobek@gmail.com
Internet: http://startalkotocsoport.blogspot.hu/

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk