HÍREK

Húsvéti hagyományos foglalkozások és játékok

2016. április 04., 21:14 | MMK | K. G.

Március 25-én, nagypénteken a Játszótárs Játékkészítő Műhely és a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága tagjainak közös szervezésével húsvéti játékokat és tojásfestés rejtelmeit ismerhették meg az érdeklődők.

A Mesterségek Háza két termében tartottuk a foglalkozásokat, kint igazi fagyos idő fogadott mindenkit, ennek ellenére nagyon sokan látogattak el a rendezvényre. A nagyteremben kézműves foglalkozáson résztvevők a nagypénteki tojásfestés hagyományait ismerhették meg a megye két tojásfestőjétől. Zsovák Klára írókázos tojásdíszítési technikáját, Gelencsér Julianna berzseléses tojásdíszítési fortélyait mutatta meg az érdeklődőknek. A tojásfestő bemutatóra Radetzky Jenőné tojásfestő oktató is ellátogatott.


A tojásfestő bemutatók mellett, az alkotóház kistermében a Játszótárs Játékkészítő Műhely tagjai is várták a fiatalokat: Sevella Zsuzsanna és Gonda Emma szakmai irányításával izgalmas papírmegmunkálási technikákat próbálhattak ki a gyerekek és a felnőttek: készültek tojásos üdvözlőlapok, az ünnepi asztalra pedig virágos ültetőkártyák. Minden egyes elkészült alkotás egyedi és megismételhetetlen lett.

Késő délután a gyerekek nagy örömére a rossz idő ellenére is megszerveztük a tojásvadászatot a Mesterségek Háza udvarán.


Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk