PÁLYÁZATI HÍREK

Nemzetközi német nyelvi és interkulturális képzés ifjúsági szakemberek és ifjúságsegítők számára

2011. május 04., 21:30 |

A német Család-, Idős-, Nőügyi és Ifjúsági Minisztérium a Német Szövetségi Köztársaság Nemzetközi Ifjúsági Csere Szolgálatával (IJAB) együttműködésben pályázatot hirdet a Kasselben megrendezésre kerülő, nemzetközi német nyelvi és szakmai továbbképzésen való részvételre. A pályáztatással és a résztvevők kiválasztásával a német fél az FH - Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálatot bízta meg.

A program címe: Német nyelv és az ifjúsági szolgáltatások
Dátum: 2011. augusztus 27 - szeptember 24.
Helyszín: Europa-Kolleg Kassel, Németország
Támogatható létszám: 3 fő

A rendezvény célja: A résztvevők német nyelvi készségeinek továbbfejlesztése, a német ifjúsági munka tanulmányozása, cseretapasztalat és interkulturális tanulás.

Az idén is lehetőség nyílik arra, hogy a kurzus résztvevői közül hárman egy héttel meghosszabbítsák Kassel-i tartózkodásukat, és 2011. szeptember 24 és október 1. között egy ifjúsági szervezetnél munkalátogatáson (job-shadowing) vegyenek részt. Azoknak a jelentkezőknek, akik erre a lehetőségre is pályáznak, a jelentkezési lap mellett a kitöltött Bewerbung_Hospitation - munkalátogatás (job shadowing) jelentkezési lap - nevű nyomtatványt is csatolniuk kell pályázatukhoz.

A jelentkezés feltételei:
- tapasztalat az ifjúsági munka területén,
- munkahely vagy küldő szervezet támogatása, 
- legalább alapszintű német nyelvtudás (minimum 2 év iskolai vagy 200 óra nyelvtanfolyami német tanulmány - ennek igazolása csatolandó)
- alsó korhatár: 18 év (felső korhatár nincs),
- részvétel a program teljes időtartamán,
- német partnerekkel végzett ifjúsági cserék vagy partnerszervezetekkel élő kapcsolat.

Nem támogatható azok jelentkezése, akik az elmúlt öt évben már legalább kétszer részt vettek ezen a programon, vagy német nyelvtudásuk nagyon magas szintű (pl. bölcsészek, tolmácsok, fordítók, tanárok, ill. ilyen képzéseken részt vevők).

A résztvevőkről a jelentkezési lapok alapján a Foglalkoztatási Hivatal - Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat vezetősége dönt. A döntésről minden pályázót 2011. július 1-ig e-mailben értesítünk.

A részvétel költségei: A szállás (fogadó családoknál), az étkezés, a programok és az egészségbiztosítás költségeit a fogadó fél fedezi. Az utazásról a résztvevő vagy szervezete önállóan gondoskodik.

Letölthető anyagok:
További információ (Info_2011): angol , német .
Jelentkezési lap (Anmeldeformular_2011): angol , német .
Munkalátogatás (job shadowing) jelentkezés (Bewerbung_Hospitation): angol , német
Programterv  (Programmuster_2011)

A jelentkezés módja:
Javasolt a letöltött dokumentumok közül a részletes információkat tartalmazó Info_2011 és Programmuster_2011 című anyagok áttanulmányozása.

A jelentkezési lapok Anmeldeformular_2011 néven tölthetőek le. Ezek 5. oldalát a jelentkezők munkahelye, vagy küldő szervezete tölti ki. Azoknak a jelentkezőknek, akik a job shadowing programra is pályáznak, pályázatukhoz a Bewerbung_Hospitation név alatt letölthető jelentkezési lapot is csatolniuk kell. A fájlnevek végén a DE végződés a német, az EN végződés az angol nyelvű változatra utal. A pályázatot csak ezen a két nyelven lehet benyújtani.

A pályázatokat postai úton az alábbi címre várjuk:
FH - Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat
Karvalits Ivett
1525 Budapest
Pf. 20.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2011. június 3., péntek

Kapcsolattartó:
Karvalits Ivett
E-mail: karvalits.ivett@mobilitas.hu
Tel.: 06 1 438 1058

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk