FELHÍVÁSOK

FEJÉR MEGYEI GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPDALÉNEKLÉSI ÉS NÉPZENEI VERSENY 2013/2014.

2013. november 04., 17:26 | MMK |

A Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza a 2013/2014. tanévben ismét megrendezi a Fejér Megyei Népdaléneklési Versenyt.

A területi válogatók időpontjai:

2014. január 22. 14.00 Tordas, Sajnovics János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

2014. január 23. 14.00 Mór, Radnóti Miklós Általános Iskola

2014. január 31. 14.00 Soponya, Zichy J. Ált. Isk. és Alapfokú Művészeti Iskola (VÁLTOZÁS!)

2014. február 7. 14.00 Székesfehérvár I., Fejér Megyei Művelődési Központ (VÁLTOZÁS!)

2014. február 11. 14.00 Székesfehérvár II., Fejér Megyei Művelődési Központ (VÁLTOZÁS!)

2014. február 28. (döntő) 9.00 Rácalmás, Művelődés Ház és Könyvtár

Énekes kategóriák

SZA Szólóének kategória - autentikus stílusú megszólalásban - az előadóktól népdalcsokrot kérünk, melyben a dalok egy tájegységről valóak, vagy egy hosszabb lélegzetű balladát. Műsoridő max. 4 perc, ballada előadása esetén max. 5 perc.

ÉK/ÉH Énekkettős/Énekhármas kategória - az előadóktól népdalcsokrot kérünk, mely a már ismert szempontok alapján épül fel (tájegységi összefüggés). Műsoridő max. 5 perc.

ÉCS Éneklőcsoport - az előadóktól népdalcsokrot kérünk, mely a már ismert szempontok alapján épül fel (tájegységi összefüggés). Műsoridő max. 6 perc.

 

Zenekari kategóriák

SZH Szólóhangszer kategória - autentikus stílusú hangszerjáték - az előadóktól igényesen felépített népzenei produkciót kérünk előadni. Műsoridő max. 4 perc.

HCS Zenekari kategória - autentikus stílusú hangszerjáték - az előadóktól igényesen felépített népzenei produkciót kérünk előadni. Műsoridő max. 5 perc.

 

Vegyes kategóriák

HSZA - Hangszerkíséretes szólóének kategória - az előadóktól népdalcsokrot kérünk, mely a már ismert szempontok alapján épül fel (tájegységi összefüggés), és ezeket népi hangszerkísérettel kérjük előadni. Műsoridő max. 4 perc.

ÉKH/ÉHH Hangszerkíséretes énekkettős/énekhármas kategória - az előadóktól népdalcsokrot kérünk, mely a már ismert szempontok alapján épül fel (tájegységi összefüggés), és ezt népi hangszer kísérettel adják elő. Műsoridő max. 5 perc.

HÉCS Hangszerkíséretes éneklőcsoport - az előadóktól népdalcsokrot kérünk, mely a már ismert szempontok alapján épül fel (tájegységi összefüggés), és ezt népi hangszer kísérettel adják elő. Műsoridő: max. 6 perc.

 

Az éneklő csoportok számára népdalfeldolgozások, vagy hangszerkíséretes népdal­fel­dol­go­zá­sok előadására ezen a versenyen nincs lehetőség.

 

A rendelkezésre álló műsoridő be nem tartása KIZÁRÁSSAL jár!

 

A verseny menete: Az előválogatókon bemutatott produkciókat háromfős szakmai zsűri hallgatja meg és az összes elhangzott előadás végén egy rövid szakmai konzultáció után nyilvánosan hirdeti ki, hogy kik jutnak tovább a megyei döntőre. Az előválogatók után a szakmai zsűri szívesen áll a felkészítő tanárok rendelkezésére.

 

Bővebb információ: (22) 315-021, titkarsag@fejermmk.hu


A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk