HÍREK

Közeleg a döntő

2014. február 03., 22:26 | MMK | Fotó: Deák Balázs

A soponyai területi előválogatóval folytatódott az idei Fejér Megyei Gyermek és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny. A soponyai művelődési házban kedves fogadtatásban volt része minden népdalénekesnek, felkészítő pedagógusnak és érdeklődő nézőnek január 31-én.

A házigazdák nevében Béndek József polgármester és Hollósi Lászlóné iskolaigazgató köszöntötte megjelenteket, a szervezők nevében pedig Juhász Zsófia avatta be a jelenlévőket a versenyen eddig történt eseményekbe. A Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója arról is beszámolt, hogy milyen hangulatban zajlottak az eddigi előválogatók és alkalma nyílt, hogy minden megjelentet meghívjon a közelgő döntőre.


Ezen az előválogatón 14 produkciót hallgatott meg a zsűri. A színes mezőnyben fellépő gyermekeket sok szülő is elkísérte. A zsűriben Varró János, Enyedi Ágnes és Juhász Zsófia döntöttek arról, hogy mely produkciók mehetnek tovább. Most sem voltak könnyebb helyzetben, mint az elmúlt öt alkalommal. Sőt, két produkciót csak feltételesen juttattak tovább, hiszen a gyerekek mindent elkövettek a továbbjutásért, de a pedagógusok által összeállított csokorban voltak szakmai tévedések. A szakemberekből álló zsűri felajánlotta a lehetőséget: ha vállalják, hogy új csokrot tanítanak be, illetve tanulnak meg a döntőre, akkor részvételüknek nincs akadálya, de ez a ma elhangzott két csokor nem állja meg a helyét a döntőn. A pedagógusok elfogadták a bíráló bizottság véleményét és vállalták, hogy új műsorszámmal készülnek fel.

A kellemes, családias hangulatról Szecsődi Józsefné Babus és kedves kollégái, valamint a népdalkör tagjai gondoskodtak, akik most sem felejtkeztek el azokról a kedves ajándékokról, melyet évenként adnak a résztvevőknek.

Juhász Zsófia a szervezők kérését tolmácsolva bejelentette: szeretnék, ha a jövő évi döntő Soponyán lehetne. A település polgármestere és a területi válogató szervezésében közreműködő hölgyek a közönség előtt tettek ígéretet, hogy 2015-ben várnak minden népzenét szerető fiatalt a településre. Jövőre tehát a verseny záróeseménye Soponyán lesz.

 

A területi válogatóról a következő 9 produkció jutott tovább a 2014. február 28-ára tervezett rácalmási döntőre:
 
A soponyai Zichy János Általános és Művészeti Iskolából:

Kenderike csoport

 

A Gesztenyefasori  Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából:

Horváth Antal
Decmann Ella

 

A dégi Dr. Kovács Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából:

Ibolya Duó
Császár József

 

A Sárszentmiklósi Általános Iskolából:

Diószegi Erika és Krausz Kasszandra Bianka Énekkettőse
Tücsökmadár
Csaloglányok


Az abai Sárvíz Művészeti Iskolából:

Az Ördögtérgye Énekegyüttes és a Kicevice Citeracsoport

 

Gratulálunk a felkészítő pedagógusoknak is:

Lázár Melinda
Horváth Ferencné
Lindamann Mónika
Szecsődi Rita
Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk