HÍREK

Tudnivalók a döntőről

2016. február 19., 13:04 | MMK |

A Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny 2016?os megyei döntőjét Adonyban, a Közösségi-Kulturális Központ és Könyvtárban rendezi meg a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza 2016. február 26-án, pénteken 9.00 órától. A szakmai zsűri tagjai előtt (Maczkó Mária, Juhász Zsófia, Németh István, Varró János, Zsikó Zoltán) 86 produkció lép fel. Az énekes és hangszeres bemutatkozók ez alkalommal arany, ezüst, bronz minősítést és tárgyjutalmakat is elnyerhetnek.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Tisztelt Pedagógusok!

Kedves Énekesek!

Tisztelt Szülők!

 

Értesítjük Önöket, hogy a  Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny döntőjét Adonyban, 2016. február 26-án rendezzük meg, a magas létszámra való tekintettel 9.00 órai kezdéssel.

Házigazda és a befogadó intézmény az adonyi Közösségi-Kulturális Központ és Könyvtár. A verseny és értékelés várható befejezése 19.00 óra.

 

A hozzánk időben beérkezett kéréseket figyelembe véve elkészült a döntő fellépési sorrendje, mely a mellékletben olvasható.  86 produkció mutatkozik be a versenyen, ezért kérjük türelmüket, megértésüket. A beosztás elkészítésekor voltak nagyon "kedvelt" időintervallumok, ahová sokan kérték a fellépőiket, próbáltunk megfelelni az igényeknek. Próbáltunk figyelni arra is, hogy a műsor összeállításában váltakozzanak az egyéni és csoportos, énekes és hangszeres produkciók. (A sorrendben megállapított technikai (időbeli) blokkok nincsenek kőbe vésve, a verseny gördülékenységétől függ az idő, nagyjából azért látszódik belőle, ki mikor kerül sorra.)

 

Módosítások a továbbiakban akkor oldhatók meg, ha a fellépők egymás között egyeztetve cserélik fel a produkciókat. Köszönjük megértésüket.

 

A verseny helyszínének pontos címe: Adony, Rákóczi u. 28.


Kontaktszemély: Suszter László igazgató, érkezéskor őt vagy kollégáit keressék.

 

A verseny menete:

 

A fellépési sorrend alapján folyamatosan hallgatja meg a zsűri a produkciókat. Terveink szerint kb. 12.30-14.00 óráig ebédszünetet tartunk. (az esetleges csúszás miatt ilyen tág az ebédidő)

A délutáni versenyprogram várhatóan kb. 17.00 órakor ér véget. Ez után kb. 60 percre lesz szüksége a szakmai zsűrinek, hogy meghozza döntéseit, és az oklevelek elkészüljenek.

Az eredményhirdetés, értékelés várható időpontja: 18.00 - 19.00 óra

 

A hosszú program miatt ételt és italt ne felejtsenek hozni magukkal hozni, de a házban büfé is működik majd. A verseny szüneteiben és a várakozás ideje alatt kézművesek segítenek a szabadidő eltöltésében.

A program végén arany, kiemelt arany, ezüst, bronz minősítésben részesíti a zsűri a versenyzőket.

Zsűritagok: Maczkó Mária, Juhász Zsófia, Németh István, Varró János, Zsikó Zoltán

 

Mindenkinek sikeres szereplést, és szerencsés utazást kíván a szervezők nevében a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza

 

 

 

Székesfehérvár, 2016. február 18.

 Szervezők

 

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk