SZAKMAI HÍREK

A hangképzési technikáktól a színpadi külsőségekig

2012. október 09., 09:55 | MMK | M. L.

A közelgő országos és térségi minősítő értékelési kritériumai, a  népdalkörvezetés  "kihívásai", valamint a folyamatos szakmai fejlődés szempontjából is hasznos és értékes információkat kaptak azok a csoportvezetők és felkészítő tanárok, akik részt vettek a Fejér Megyei Népzenei Műhely és a Fejér Megyei Művelődési Központ közös, Népdalkörvezetők regionális szakmai továbbképzése  című  programján.


Vakler Anna

A szakmai napot a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, 20 fő részvételével rendezték meg október 6-án, a szakmai előadó Vakler Anna népdalénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára volt.

A délelőtti órákban elsősorban a Vass Lajos Népzenei Szövetség és a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) minősítési és versenykiírási tudnivalóiról, a zsűrizés kritériumairól esett szó, elemezték az ?örökzöld? témát, a színpadi külsőségeket (viselet, haj, színpadkép, kották használata) és a fellépés okozta stressz, a bemutatót zavaró izgalmak legyőzéséről, ennek technikái is szerepeltek az aktualitások között.

Az ebédszünetet követően - a résztvevők előzetes és kifejezett kérése alapján - a szakmai előadás a hangképzési technikák, a megfelelő légzés, és a tanulási folyamat fázisainak megismerését célozta.

A szakmai nap a résztvevők egyéni kérdéseinek megválaszolásával, a csoportvezetők által hozott kész összeállítások elemzésével zárult.

Köszönjük a szervezőknek és a támogatónak, hogy ismét alkalmunk nyílt az ismeretszerzésre, a csoportok vezetésével kapcsolatos problémák megbeszélésére, köszönjük Vakler Anna hiteles és átfogó szakmai előadását, segítségét.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk