FELHÍVÁSOK

Népi iparművészeti zsűrizés

2011. szeptember 23., 10:56 | MMK |

FELHÍVÁS

Népi iparművészeti zsűrizés

2011. november 8.

 

A Fejér Megyei Művelődési Központ 2011-ben 9. alkalommal szervezi meg a népi iparművészeti zsűrizést.

Általános tudnivalók: A népi iparművészeti zsűrizést a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályának szakemberei végzik. Minősített népi iparművészeti alkotásnak számít az "A" vagy "B" kategóriába besorolt, valamint zsűri számmal ellátott népi iparművészeti alkotás.

"A" kategóriába sorolt népi iparművészeti alkotásnak minősíthető az olyan egyedi jellegű, kiemelkedő művészi értékű népi iparművészeti alkotás, amely magasabb esztétikai színvonalon fejleszti tovább a magyar népművészet hagyományait, technikai megoldása kifogástalan.

"B" kategóriába sorolt népi iparművészeti alkotásnak minősíthető a magyar népművészet jellegzetességeit magán viselő, a népi iparművészeti tárgyak minősítési értékrendjének megfelelő, technikai szempontból is színvonalas alkotás.

Jelölés nélküli zsűri számot kap a színvonalas ajándéktárgynak minősülő - az "A" vagy "B" kategóriába nem sorolható - alkotás.

Jelentkezési határidő: 2011. október 20.

A szervezők felhívják a jelentkezők szíves figyelmét, hogy amennyiben a nevezési lapok alapján 150 nevezett alkotást regisztrálunk, úgy a nevezést a határidőhöz képest korábban lezárjuk. 

A jelentkezési lapokat és a befizetésről szóló igazolást személyesen, vagy postai úton kérjük eljuttatni a Fejér Megyei Művelődési Központ titkárságára (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.). A jelentkezési lappal együtt kell leadni a kitöltött jegyzőkönyvet, melyek letölthetők az intézmény honlapjáról a felhívás mellékleteként, vagy beszerezhető személyesen az intézmény portáján, ahol csekket is kérhetnek.

A zsűrizés díjának összege 1 500 Ft tárgyanként, melyet azonban nem intézményünk gyűjt. A díjat postai úton, vagy átutalással a Hagyományok Háza 10032000-01739716?00000000 számú bakszámlájára (a közleményben kérik feltüntetni az alkotó nevét, címét, valamint a ?zsűridíj? megjegyzést), vagy a Hagyományok Háza által kibocsátott sárga befizetési postautalványon lehet befizetni. A zsűridíjat a zsűrizést megelőzően kell befizetni attól függetlenül, hogy a tárgy elfogadásra kerül-e, vagy sem.

A befizetési visszaigazoló szelvényt, vagy annak fénymásolatát a jelentkezési lappal együtt kérjük visszaküldeni, mert csak ezzel együtt tudjuk a jelentkezőket regisztráltatni! (Ennek hiányában a művet a zsűri nem minősíti.)

A zsűrizés menete: A jelentkezési lapok határidőre való elküldése után a zsűrizésre szánt tárgyakat intézményünkben Kövics Erika kollégánk gyűjti 2011. november 2-3-án 9-17 óra között. A leadott tárgyakra kérünk egy - a jegyzőkönyvvel megegyező adatokat (sorszám, alkotás címe, alkotó neve, lakhelye) tartalmazó - címkét felragasztani, vagy felerősíteni. Ennek hiányában a tárgyakat nem vesszük át.

A zsűrizés időpontja 2011. november 8. A zsűrizés zárt, de a döntést követően szakmai konzultációt biztosítunk a zsűritagokkal még ezen a napon 14 órától a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza 123-as termében.

A zsűrizést követően az el nem fogadott tárgyakat legkésőbb 18 óráig át kell venni.

Az elfogadott alkotásokat a Szép jelen, szép csillag, szép napunk támadt című adventi nép- és iparművészeti kiállításon bemutatjuk. A kiállítás megnyitója 2011. december 2-án, pénteken 17 órakor lesz.

Az elfogadott alkotásról zsűriszámmal ellátott fotó készül, amelynek egy példányát a termék előállítója a jegyzőkönyvi kivonattal együtt megkap, a másik példányt a Népi Iparművészeti Osztály archiválja.

Kérjük az időpontok pontos betartását, különösen a tárgyak átvételének időpontját, mert a határidőn túl itt maradt tárgyakért nem tudunk felelősséget vállalni, zárható tárolási hely hiányában.

Bővebb információ:
Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza
8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.
Komendó Gabriella (22) 313-175
gabriellakomendo@fejermmk.hu

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk