SZAKMAI HÍREK

Tisztújítás a népművelőknél

2012. április 18., 10:15 | MMK |

A Fejér Megyei Népművelők Egyesülete ritkán hallatja hangját, pedig vannak és működnek.

Tegnap tisztújítás volt az egyesületben. Bóka Máriát, a Fejér Megyei Művelődési Központ volt munkatársát Simon József, az ALCOA-KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Klubház igazgatója váltotta az elnöki poszton. Az egyesület vezetésének további két tagja Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Művelődési Központigazgatója és Berdó Erika, a móri Lamberg-kastély Kulturális Központ munkatársa lett.

Az egyesület hű marad eredendő céljaihoz és továbbra is a megye népművelők munkáját probálja, szakmailag és néha lelkileg segíteni, azzal, hogy szakmai napokat szervez, hazai és nemzetközi szakmai cserekapcsolatokat biztosít, közös együttlétekkel szolgálja a szakmai információ áramlást és a települések közötti kapcsolatok kiépítését ápolását.

Az egyesület szívesen látja tagságában a megye népművelőit, művelődésszervezőit. Szeretne sokkal több fiatal kistelepülési kollégának segítségére lenni a mindennapokban, ezért kéri őket, hogy keressék az egyesületet és csatlakozzanak hozzá.

Fő célkitűzése, hogy a települési döntéshozók a szakmai kollégák kiválasztásánál a  bizottságba kérjék fel az egyesület szakembereit, hogy valóban olyan kolléga végezze a település feladatellátását, aki nem csak iskolai végzettségével, hanem szakmai felkészültségével és kreatív lendülettel fogja össze a település kultúráját. A közművelődési feladatellátásnak  legyen olyan munkatársa, aki önmagát is fejleszteni akarja és ezzel a települési közművelődés is szárnyakat kap.

Mint szakmai szervezet, felkészült, képzett tagságával a Fejér Megyei Művelődési Központtal karöltve segítségére lehet a településeknek, hogy az országos kulturális élet körforgásában is szerepeljenek és közművelődési pályázataik sikeresek legyenek.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk