FELHÍVÁSOK

17. Országos Népzenei Minősítő

2013. január 18., 22:06 | MMK |

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA - meghirdeti a népzenei együttesek, pávakörök, a népdalkörök, a népdalkarok, népzenei hangszeres együttesek, énekes és hangszeres szólisták és kisebb énekes és hangszeres csoportok 17. országos minősítését a 2012. szeptember 1. napja és 2014. augusztus 31. napja közötti időszakra.

A KÓTA a három évtizede alkalmazott minősítési szempontok, tapasztalatok következetes megtartása mellett az új, többszintű minősítési rendszer szervezési rendjében és követelményeiben, az amatőr művészeti tevékenység értékelésére általánosan alkalmazott szabályokat, követendő normáknak tekinti.

 

A minősítés célja:

A minősítés a KÓTA által meghatározott és működtetett rendszer, amely az énekes és hangszeres nemzeti népzenei hagyományok őrzését és élményszerű továbbadását szolgáló szólisták, csoportok és közösségek tevékenységét értékeli, ösztönzi. A minősítési rendszer szakmai értékeléssel és minősítési fokozatok adományozásával segíti a népzenét művelők és támogatók értékorientálását, s egyben serkenti  a minőségi művészeti tevékenységet és a hagyományápolást.

 

A minősítés rendszere:

A népzenei minősítőn a szólisták és az együttesek, a KÓTA minősítési kiírása és a helyi szervezők által közzétett felhívás alapján, önkéntesen vesznek részt. Az együttesek és szólisták minősítése egymásra épülve három szinten zajlik, melyek az átjárhatóságot biztosítva feltételezik és kiegészítik egymást.

I.                  KÓTA Térségi Minősítő szint. 

II.                 KÓTA Országos Minősítő szint.

III.               KÓTA Országos Népzenei Gála szint. 

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk