CIVIL HÍREK

Felvételét kérte a M-ART

2013. május 13., 18:04 | M-ART |

Május 25-én Budapesten, a Hagyományok Házában tartja soron következő küldöttgyűlését a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ). A szervezetbe felvételét kérte a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-Dunántúli Regionális Társasága (M-ART) is, az egyesületet Kommendó Gabriella elnök képviseli a küldöttgyűlésen.

A rövid idő alatt sikeressé vált egyesület európai uniós pályázatoktól sem riad vissza: nemrég nyert 30 millió forintot az egyesület Megyejáró kreativitás című, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0369 jelű pályázata, amelynek célja a megyei feladatellátás biztosítása az alkotóművészet és a népművészet területén. Tagjai között menedzserszemléletű emberek és alkotóművészek egyaránt találhatóak; céljuk, hogy az országos szakmai szervezet tagjaként biztosítsák azokat a programokat, képzéseket, amelyek a megye kistelepüléseinek lakói számára könnyen elérhetőek.

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége soros küldöttgyűlésének napirendjén az új tagok felvétele mellett a NESZ közhasznú jelentésének és mérleg beszámolójának megvitatása és elfogadása, az utolsó küldöttgyűlés óta eltelt időszak szakmai beszámolója és a soron következő tisztújítás szerepel. Bemutatják a XXVII. Mesterségek Ünnepe rendezvényt, ünnepélyes keretek között stratégiai és együttműködési megállapodást írnak alá a Magyar Kézművességért Alapítvánnyal és a Népi Kézműves Háza Országos Egyesületével, végezetül pedig tájékoztatót hallgatnak meg, "Fiatalok a csipke és a gyöngyös szakterületen" címmel.

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk