FELHÍVÁSOK

XXVI. Országos Diákszínjátszó Találkozó 2015

2015. február 02., 15:19 | ODE |

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület ismét meghirdeti a magyarországi és határon túli magyar nyelvű diákszínjátszó csoportok felmenő rendszerű találkozóját. Várjuk minden olyan csoport nevezését, melynek tagjai 14?20 év közötti középiskolás tanulók. A csoport létszámának maximum 10%-a lehet 20 év fölötti játszó. A speciális igényeket kérjük, jelezzék az ODE választmányának e-mailben.

Az Országos Diákszínjátszó Találkozóra műfaji és tematikai megkötés nélkül nevezhetőek előadások, kivéve a musical, rockopera, operett műfajhoz tartozó produkciókat, mivel ezeknek saját fesztiváljuk van (Scherzo Fesztivál). A nevezett előadások ajánlott műsorideje max. 40 perc. Nem nevezhetőek azok az előadások, amelyek az utóbbi 3 év találkozóinak országos döntőjében szerepeltek.

Az előadások pontos hosszát a találkozó szervezői a fesztivál előtt ismét megkérdezik, hogy pontos adataik legyenek a műsorfüzet összeállításához.

 

A fesztivál idén két lépcsős formában valósul meg.

 

Az első lépcsőt továbbra is a regionális találkozók (RDT) képezik. Ennek a találkozónak az elsődleges célja, egymás produkcióinak megtekintése; a zsűrivel és a többi csoporttal történő szakmai beszélgetés, egyeztetés; országos minőségű Diplomák, Emléklapok és Különdíjak kiosztása. Ezután következik az országos találkozó (ODT), melyre a zsűri ajánlása alapján hívják meg a csoportokat. A találkozó célja az ismerkedés és a tapasztalatcsere. Az országos találkozón nem lesz zsűri, egy színházi szakember moderálja majd a csoportok közti szakmai beszélgetéseket. Nagy figyelmet fogunk fordítani arra, hogy a versenyhelyzet háttérbe kerüljön, és az országos találkozó tényleg egy szakmai ötletvásárrá és kapcsolattartási ponttá váljék. Az ODT-n már nem lesznek oklevelek, de az ODE a résztvevő csoportokat fenntartó intézményeknek hivatalosan küld egy levelet, melyben gratulál és megköszöni a részvételt. Az országos találkozóra a zsűri ajánlásai, a létszám és az anyagi lehetőségek szerint fog az ODE csoportokat meghívni hivatalos levélben, miután az ország összes regionális találkozója lezárult.

Mit jelent a Diploma?

Iránymutató és innovatív elemeket tartalmazó előadás, mely szakmai minőségénél fogva példa értékű lehet a találkozón részt vevő csoportok számára.

Mit jelent az Emléklap?

Dicséretes előadás. A csoport motiválása a további fejlődésre.

Mit jelent a Különdíj?

Kiemelkedő alakítások, kiváló pillanatok, példaértékű megjelenítés, stb.

 

A jelentkező csoportok a működési helyükhöz legközelebb eső regionális fesztiválon indulhatnak. Speciális esetben kérvényezhető másik helyszín az ODE választmányánál e-mailben. A fellépés pontos helyét és időpontját az ODE jelöli meg. A hiányos vagy későn beérkező jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni.

 

A regionális találkozókon való részvétel, az ODT-re való eljutás feltétele.

 

- az online jelentkezési lap kitöltése

 

- az egyéni tagdíjak befizetése Az egyéni tagsági díj 800 Ft egy évre. A fellépő csoport tagjának tekintjük a kísérőket (csoportvezetőket, technikai segítőket) is, így a tagdíj befizetésének kötelezettsége rájuk is vonatkozik. Ezzel megszüntethető az eddig fennálló aránytalanság a kis, ill. nagy létszámú csoportok befizetései között. Az egyéni tagdíjat abban az esetben is csak egyszer kell rendezni, ha az adott játszó több előadásban is szerepel. Bankszámla: OTP Bank Nyrt. 11708001-20399498.

A közlemény rovatban kérjük egyértelműen feltüntetni a tag, vagy a csoport nevét és a csoport pontos létszámát, beleértve a kísérőket is.

 

A jelentkezés és a tagdíj befizetésének határideje: 2015. február 20. 24:00

 

A kiírásban szereplő feltételeket figyelmen kívül hagyó előadások automatikusan kizárásra kerülnek, azaz átcsoportsítjuk őket az Off programok közé. Az esetleges problémákat az adott fesztivál befejezése után 3 napon belül bárki írásban jelezheti az ODE választmányának.

 

Közép-Dunántúli Regionális Találkozó időpontja:

2015. április 10., péntek (a Diáknapok keretein belül)

Helyszín: Székesfehérvár, Pelikán Kamaraszínház

 

 

Az ODT várható időpontja és helyszíne:

2015. április 16-17-18-19. Dombóvár

 

További információ a Közép-Dunántúli Találkozóról:

E-mail: szoke.eszter@fejermmk.hu

Tel.: Szőke Eszter  22/313-175

 

 Főszervező honlapja: www.diakszinhaz.hu

Facebook: www.facebook.com/odeoldal

 

 

Jó munkát kívánunk mindenkinek!

 

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk