FELHÍVÁSOK

Iskolai önkéntes szolgálat

2013. október 14., 21:39 | MMK |

A Fejér Megyei Művelődési Központ és a M-ART Kulturális Egyesület segíteni szeretne a fiataloknak és az iskolai önkéntes szolgálat koordinálásával megbízott pedagógusoknak, ezért összeállítottak egy "kulturális menüt", vagyis listát, amiből kiválaszthatják a diákok, hol kívánják teljesíteni a számukra előírt 50 órát.

2016. január 1-jétől kötelező érettségi előfeltétel az iskolai közösségi szolgálat keretében 50 órát teljesíteni. Fogadó szervezet lehet minden, a közérdekű közösségi tevékenységről szóló törvényben foglalt szervezet. A középiskola a 9-11. évfolyamos tanulói számára lehetőség szerint három tanévre, arányosan elosztva szervezi meg a szolgálatot. Minden fiatalnak azt javasoljuk, hogy időben szervezze meg, mikor és hová megy segíteni, és ha teheti a továbbtanulásával kapcsolatban keresse meg a fogadó szervezeteket.

A listába elsősorban kulturális témájú lehetőségeket találnak az érdeklődők, de a közösségi művelődés minden területén kipróbálhatják magukat a fiatalok. Nagyon fontos, hogy mielőtt bárki jelentkezik a megadott elérhetőségeken, először érdeklődjön az iskolájában, hogy a középfokú oktatási intézményének van-e szerződése az adott szervezetekkel. A Teleki Blanka Gimnázium, a Vasvári Pál Gimnázium, a Tóparti Gimnázium és Szakközépiskola tanulói már jelentkezhetnek is, hiszen a szerződéseket megközötték az intézmények a non-profit szervezetekkel.

 Csemegézzen mindeki kedvére és jelentkezzen! Várjuk a fiatalokat!

 
Kapcsolódó anyagok:

Programok

Dumaszínház

2018. január 30. (kedd) 18:00

Művészetek Háza, színházterem

Best of L’art Pour L’art

2018. február 1. (csütörtök) 19:00

Művészetek Háza, színházterem

Kultúrházak éjjel-nappal

2018. február 3. (szombat) 10:00

Művészetek Háza

További programok »

 

 

Barátság mozi

 

Kiállítások 2016

 

Kreatív panel barokk